Solicitare de ultimă oră a lui Alec Baldwin, acuzat de moartea unei ucrainence pe platoul de filmare

Joi, 25 Ianuarie 2024, ora 16:38
2409 citiri
Solicitare de ultimă oră a lui Alec Baldwin, acuzat de moartea unei ucrainence pe platoul de filmare
Alec Baldwin

Actorul american Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă pentru o împuşcătură mortală pe platoul de filmare a filmului "Rust” în 2021, a cerut miercuri ca procesul său în faţa unui tribunal din New Mexico să aibă loc cât mai curând posibil, potrivit unor documente judiciare.

La 21 octombrie 2021, filmările pentru westernul „Rust” în New Mexico (sud-vestul SUA) s-au transformat în tragedie atunci când Alec Baldwin a îndreptat o armă care trebuia să conţină doar gloanţe oarbe, dar un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine de origine ucraineană Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Acest incident rar a şocat Hollywood-ul şi a determinat apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Actorul în vârstă de 65 de ani, care riscă 18 luni de închisoare dacă va fi condamnat, şi-a susţinut de la început nevinovăţia. El a susţinut întotdeauna că a fost asigurat că arma sa este inofensivă şi neagă, de asemenea, că ar fi apăsat pe trăgaci.

O acuzaţie iniţială de omor prin imprudenţă a fost retrasă în aprilie, înainte ca vineri, 19 ianuarie, procurorul însărcinat cu cazul să anunţe o nouă acuzaţie.

Instanţa i-a cerut lui Alec Baldwin să se prezinte în mod virtual sau personal pentru a răspunde la acuzaţie până la 1 februarie, potrivit unor documente juridice la care a avut acces AFP.

Avocaţii săi au răspuns miercuri cu o moţiune prin care actorul a cerut un proces rapid, în conformitate cu legea. Avocaţii săi, Luke Nikas şi Alex Spiro, au argumentat că cererea a fost "pentru a atenua calomnia şi suspiciunea publică şi pentru a evita pericolele pentru dovedirea nevinovăţiei sale”.

Armuriera de la filmul „Rust”, Hannah Gutierrez-Reed, este, de asemenea, acuzată de omor prin imprudenţă în acest caz şi urmează să fie judecată la 21 februarie. În timpul anchetei iniţiale, poliţia a ajuns la concluzia că ea a fost cea care a pus muniţia în arma folosită de Alec Baldwin, în locul unui glonţ fals.

Ancheta nu a stabilit niciodată cum ar fi putut ajunge muniţia reală pe platoul de filmare, unde sunt permise doar gloanţe oarbe.

Prințul și complotiștii. Începe mega-procesul rețelei de extremă-dreapta ce pregătea o lovitură de stat în Germania
Prințul și complotiștii. Începe mega-procesul rețelei de extremă-dreapta ce pregătea o lovitură de stat în Germania
Un fost soldat, un teoretician al conspirației, un astrolog și un antivaccinist se numără printre primele 27 de persoane judecate pentru încercarea de a răsturna prin violență guvernul...
Laurențiu Reghecampf, urmărit penal, reacționează: ”Eu mă ocup de așa ceva? Victima sunt eu, nu ea!”
Laurențiu Reghecampf, urmărit penal, reacționează: ”Eu mă ocup de așa ceva? Victima sunt eu, nu ea!”
Impresara Anamaria Prodan și antrenorul Laurențiu Reghecampf și-au împărțit pumni în plină stradă în septembrie 2022, iar războiul dintre ei e departe de a fi încheiat. În urma...
#Alec Baldwin, #proces, #crima, #Film , #stiri externe