Tariceanu, nevoit sa faca grup mixt cu Pro Romania la Camera Deputatilor: Se incearca anihilarea ALDE!

Miercuri, 18 Septembrie 2019, ora 18:41 3647 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca, in urma desfiintarii grupului deputatilor ALDE, forurile statutare ale partidului au decis, miercuri, ca va fi solicitata crearea unui grup mixt si la Camera Deputatilor, alaturi de Pro Romania, la fel cum a fost cerut si la Senat.

"Numarul minim de 10 parlamentari nu e respectat. Solutia e de a functiona intr-un grup mixt, similar ca la Senat. Am discutat cu cei de la Pro Romania care va permite colegilor sa isi pastreze pozitiile si in structurile parlamentului, la nivelul comisiilor, etc.", a declarat Calin Popescu Tariceanu, miercuri la Parlament.

Liderul ALDE a adaugat ca constatat "aceste decizii fac parte dintr-un plan amplu de a servi PSD, de a o ajuta pe doamna Dancila cand vine sa ceara votul de incredere si sigur sa se mentina la guvernare cu partidul domniei sale. Se incearca anihilarea ALDE".

Marian Nita, Marian Cucsa, Gratiela Gavrilescu, Alexandru Baisanu si Ion Cupa si-a depus demisiile din grupul ALDE al Camerei Deputatilor si vor activa ca deputati neafiliati. Ca urmare a gestului, ALDE a ramas fara numarul necesar de 10 alesi pentru a forma un grup.

Si la Senat ALDE a ramas fara grup. Calin Popescu Tariceanu a depus o solicitare de a fi infiintat grupul mixt cu Pro Romania, numit "Democratia". Cererea a fost trimisa spre analiza la Comisia de Regulament.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com