ALDE si PRO Romania, candidati comuni la alegerile parlamentare. Ponta: "Vom avea oameni alesi intr-un singur partid care se va numi Pro Romania Social-Liberal"

Joi, 08 Octombrie 2020, ora 17:38
7536 citiri
ALDE si PRO Romania, candidati comuni la alegerile parlamentare. Ponta: "Vom avea oameni alesi intr-un singur partid care se va numi Pro Romania Social-Liberal"
FOTO: Hepta.ro

Victor Ponta a anuntat joi ca Pro Romania si ALDE vor avea candidati comuni la alegerile parlamentare din 6 decembrie si a precizat ca este convins ca "oamenii care vor fi alesi intr-un singur partid care se va numi Pro Romania Social-Liberal pot sa blocheze un drum drept spre prapastie".

La randul sau, Calin Popescu Tariceanu a adaugat ca nu va fi paritate in lista pentru alegerile parlamentare si ci 60% Pro Romania si 40% ALDE. Lista la Camera Deputatilor va fi deschisa de Victor Ponta, iar cea la Senat de Calin Popescu Tariceanu.

"Vreau si cred ca putem sa construim in jurul acestei echipe Pro Romania cu sprijinul tuturor celor de la ALDE o alternativa si o forta capabila sa lupte si sa se opuna masurile gresite pe care le are Guvernul PNL si aliatii sai. Ma bucur ca intreaga conducere a ALDE a fost de acord sa unim fortele pe care le avem. Nu sunt niste forte uriase dar experienta si de guvernare comuna ne va permite sa venim cu solutii si cu oameni.

Din pacate PSD nu a vrut si nu vrea sa fie un partener in Opozitie fata de presedintele Iohannis si de Guvernul PNL. Au facut si merg in continuare pe idee de blat, au decis sa fie un sac de box. Vreau sa va confirm ca si eu si Calin Popescu Taricenau ne-am dorit si la locale si la parlamentare sa facem o forta comuna, o alianta prin care sa dam jos Guvernul Orban. De la PSD au venit voci care ne-au aratat ca nu vor sa castire, vor sa piarda si pe 6 decembrie, sa faca non-combat", a declarat Victor Ponta joi intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca la nivel local reprezentantii Pro Romania si ALDE in consiliile judetene si locale vor face echipa in mod natural.

"Un singur lucru mai vreau sa va spun. In momentul in care am decis sa ne unim fortele am pornit de la ideea ca avem curajul, ceea ce lipseste unor lideri PSD. Avem si experienta scoaterii Romaniei din criza in 2012 si vom avea o abordare, un discurs, solutii radicale fara niciun fel de compromisuri si fara blaturi pe care liderii PSD le fac in continuare. Am luat decizia de a avea candidati comuni cu ALDE la alegerile parlamentare.

Sunt convins ca atat la Pro Romania, cat si la ALDE, oamenii care vor fi alesi intr-o singura echipa Pro Romania, intr-un singur partid care se va numi Pro Romania Social Liberal pot sa blocheze un drum drept spre prapastie. Vreau sa ne unim fortele pe plan local, acolo unde in cele mai multe judete din tara, consilii locale sunt fie reprezentanti de la Pro Romania, fie de la ALDE, care vor forma in mod natural o echipa. Dupa 6 decembrie putem sa ii oprim, sa le stricam planurile si sa salvam Romania de o noua criza", a precizat Ponta.

La randul sau, Calin Popescu Tariceanu a explicat ca unirea fortelor Pro Romania si ALDE vin si in contextul in care cele doua mari partide pe scena politica, PNL si PSD, au aratat o dorinta manifesta de a inlatura formatiunile politice mai mici.

"Astazi organismele statutare ale Pro Romania si ale ALDE au decis simultan sa pornim la un drum impreuna, sa cream o forta politica mai puternica, sa ne unim resursele, avand in vedere ca pe scena politica romaneasca in ultima perioada s-a constatat o puternica polarizare intre cele doua partide mari, o radicalizare a discursului politic si o dorinta manifesta ale partidelor mari de a elimina de pe scena politica partidele mai mici. Eu cred ca e o decizie bazata pe experienta noastra politica si pe realitatile cu care suntem confruntati. Speram sa putem construi o forta de factura social liberala, pentru ca exista grave derapaje ale actualei puteri", a declarat Tariceanu.

Acesta a mai spus ca nu va fi paritate pe lista candidatilor noului partidul Pro Romania Social-Liberal la parlamentare.

"Nu, nu va fi paritate. Am avut niste discutii premergatoare acestui moment si cred ca trebuie sa folosim criterii obiective si va fi luat in calcul scorul si performanta la alegerile locale. Repartia pe liste va fi 60% - 40% Pro Romania - ALDE. Domnul Ponta la Camera Deputatilor si eu la Senat", a conchis Calin Popescu Tariceanu.

Victor Ponta a declarat miercuri, 7 octombrie, intr-o interventie la Digi 24 ca nu se pune problema de o alianta cu PSD-ul.

"Nu ne aliem cu PSD, mergem pe cont propriu. Cu cei de la ALDE, daca doresc si imi doresc si eu asta, vor candida pe listele PRO. Au cativa candidati foarte buni si sunt bineveniti pe listele PRO. N-am discutat de locuri, trebuie sa ia o decizie daca merg separat sau alaturi de noi"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ALDE, #pro romania, #Tariceanu, #Ponta , #stiri ALDE