Sotia fostului baron PNL din Botosani, Florin Turcanu, candideaza pe listele ALDE pentru Primaria Botosani

Luni, 03 August 2020, ora 18:40
6955 citiri
Sotia fostului baron PNL din Botosani, Florin Turcanu, candideaza pe listele ALDE pentru Primaria Botosani
Foto: Facebook/ ALDE Botosani

Roxana Florentina Anusca Turcanu a fost anuntata, luni, drept candidat al Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) la functia de primar al municipiului Botosani, in cadrul unei ceremonii de lansare a candidatilor care a avut loc in orasul Bucecea. Anusca Turcanu, fost deputat, are 44 de ani si este presedintele organizatiei judetene a ALDE.

"Va fi o lupta grea, dar nimic nu este imposibil. Am fost nevoita sa fac lucrul acesta. Sunt cel mai barbat dintre toti barbatii acestui partid", a afirmat Roxana Florentina Anusca Turcan, citata de Agerpres.

Inainte de a fi deputat in legislatura 2012- 2016, ea a fost profesor de istorie si expert parlamentar, in prezent detinand o afacere in domeniul alimentatiei publice.

ALDE a anuntat, luni, ca pentru functia de viceprimar al municipiului Dorohoi va candida Lucian Topalaga, actual viceprimar al acestei localitati, iar pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean va candida omul de afaceri Bogdan Dascalescu.

Poveste de dragoste

Roxana Florentina Anusca este sotia fostului presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Botosani, Florin Turcanu (ex- PNL), in prezent liderul ALDE Botosani. Acestia s-au cunoscut cand ea era presedinta tineretului liberal, ambii fiind la acel moment casatoriti. Ulterior, Roxana Anusca a avut mai multe functii politice, inclusiv un mandat in Camera Deputatilor. Ea s-a remarcat prin prezenta in topul rusinii, facand parte la acel moment dintre deputatii necuvantatori din Parlament.

Familia baronului Turcanu fusese implicata in diverse afaceri cu carne si abatoare, inclusiv in celebrul scandal cu carnea de cal. Baronul l-a promovat pe fratele sau, Mihai Turcanu, in importanta functie de sef al Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) in timpul guvernarii USL. Ulterior, Mihai Turcanu a ajuns europarlamentar PNL.

Fostul presedinte PNL Botosani, Florin Turcanu, a fost condamnat in 2014 la sase luni de inchisoare cu suspendare, de Judecatoria Botosani, fiind acuzat ca a consemnat nereal ca membri ai partidului au fost exclusi din PNL, acestia pierzandu-si astfel functiile de consilieri judeteni sau locali.

In 2015, Florin Turcanu si-a dat demisia din PNL si a intrat in ALDE.

La inceputul acestui an, el a fost condamnat la patru ani si trei luni de inchisoare cu executare intr-un dosar instrumnetat de DNA, decizia nu este definitiva. El este acuzat ca ar fi primit mita - lucrari de constructie si amenajare a unei case - de la un om de afaceri in schimbul unor interventii la functionari publici locali pentru atribuirea unor contracte catre firmele celui din urma.

Foto: Facebook/ Roxana Florentina Anusca Turcanu

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Florin Turcanu ALDE, #Floirn Turcanu PML, #Florin Turcanu PNL , #stiri ALDE
Comentarii
Poza antigel
antigel
rank 5
ALDE-partiduletul lui Tariceanu cu nume ILEGAL in Europa
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Cand barbatul nu mai poate fura, sotia este obligata sa o faca.