ALDE, tot mai izolat pe scena politica. Ce raspunde Tariceanu cand este intrebat despre fuziune cu partidul lui Ponta

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 21 Septembrie 2020, ora 15:42
6476 citiri
ALDE, tot mai izolat pe scena politica. Ce raspunde Tariceanu cand este intrebat despre fuziune cu partidul lui Ponta
Foto: Hepta.ro

Decizia liderilor PSD de a nu face aliante cu alte formatiuni politice la alegerile parlamentare, a schimbat calculele politice pentru partidele ALDE, Pro Romania si Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)- fondat de Dan Voiculescu.

Calin Popescu Tariceanu a explicat intr-un interviu cat a pledat pentru realizarea unei aliante a ALDE (Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor) cu PSD si Pro Romania, scopul acesteia fiind preluarea puterii.

"Am pledat mai mult decat insistent, am pledat cu ardoare pentru realizarea unei aliante cu PSD si Pro Romania, avand convingerea ca am fi putut obtine la alegerile parlamentare cel mai mare scor.

Acest lucru nu ar fi insemnat in mod automat ca presedintele sa dea acestei aliante mandatul de formare al Guvernului, deci sa desemneze primul-ministru, pentru ca stim dorinta lui Iohannis si sigur ca ar fi dat mandat unui reprezentant al PNL. O astfel de alianta ar fi reprezentat o forta politica redutabila, inclusiv in Parlament, unde nu am fi putut sa fim ocoliti sau sariti", a spus liderul ALDE.

"Acestea au fost argumentele principalele, de ordin politic. Nu am discutat in niciun fel chestiuni legate de ponderea partidelor pe lista, ca sa se spuna ca ne-am fi impiedicat in negocieri de aceste chestiuni lumesti", a declarat Calin Popescu-Tariceanu, intr-un interviu pentru dcnews.ro, citat de Antena 3.

"Dupa alegerile locale"

Daca se ia in calcul o fuziune a ALDE cu Pro Romania sau cu PNL, Tariceanu a raspuns ca discutiile vor avea loc dupa alegerile locale.

"La PNL stim ce doctrina a existat. Nu mai stim ce este astazi, pentru ca altoirea cu PDL-ul i-a facut sa preia, in buna parte, obiceiurile proaste de la PDL. Partidul, astazi, nu stiu ce mai are din Partidul National Liberal de odinioara.

Eu ma uit la Orban cum politizeaza toate institutiile. (...) PNL-ul s-a indepartat de liberalism, e membru in familia popularilor, sunt oameni tineri care cred ca daca ii intrebi o intrebare simpla: pentru ce militezi ca liberal?, ca esti membru al PNL, nu vor sti sa va raspunda.

In legatura cu Pro Romania. Asteptam intai rezultatul alegerilor locale, ne concentram pe acest subiect si dupa alegerile locale vom discuta, pentru ca o alianta nu mai este posibila (termenul de inscriere a aliantelor politice pentru alegerile parlamentare a expirat- n.red.); trebuie sa ne gandim la o formula practica, pragmatica, cum procedam in continuare", a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit dcnews.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#tariceanu ponta, #ALDE Pro Romania, #tariceanu fuziune ponta, #alde fuziune pro romania , #PSD