ALDE anunta oficial ca i-a exclus pe Teodor Melescanu si cei trei propusi ca ministri de Dancila

Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 18:28
4498 citiri
ALDE anunta oficial ca i-a exclus pe Teodor Melescanu si cei trei propusi ca ministri de Dancila
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

ALDE anunta oficial ca, in sedinta de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Melescanu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu, adica cei care au acceptat functii in Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

"Biroul Politic Executiv al ALDE, intrunit astazi, 13 septembrie, a luat act de pierderea calitatii de membru ALDE pentru urmatorii: Teodor Melescanu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu, in baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede: 'Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau sustinerea publica a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu exceptia partidului sau partidelor cu care ALDE se afla in alianta politica sau electorala'", se arata intr-un comunicat remis de Mediafax.

Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat ca Teodor Melescanu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, precum si Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu au acceptat sa participe la discutii de negociere cu PSD in vederea ocuparii de functii la nivelul Senatului Romaniei, respectiv Guvernului, discutii in urma carora au acceptat functiile propuse, mai transmite sursa citata.

"In acest fel au incalcat Hotararea Delegatiei Permanente Nationale ALDE din data de 26 august 2019, votata cu o majoritate covarsitoare de 83 de voturi pentru si 2 abtineri, si Hotararea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019.

Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrala a ALDE a doamnei Gratiela Leocadia Gavrilescu si a domnilor Teodor Melescanu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu", mai anunta ALDE.

Teodor Melescanu a anuntat deja ca va ataca decizia de excludere in instanta. Anunturi similare au fost facute si de catre Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Tariceanu exclude Melescanu Gavrilescu ALDE, #Tariceanu exclude ministri ALDE PSD , #Calin Popescu Tariceanu