Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 05:00
39539 citiri
Orașul american aflat la 3 kilometri de Rusia: Fără străzi, bănci și restaurante VIDEO
Insula Little Diomede din SUA se află la doar 3 kilometri de Rusia FOTO: Mirror

Un oraș îndepărtat din Statele Unite, denumit Little Diomede și care se găsește în mijlocul Strâmtorii Bering din Alaska, se află la doar 3 kilometri și ceva de Rusia, de o altă insulă, Big Diomede. Izolata așezare americană are doar 77 de locuitori și nu dispune de străzi, bănci, hoteluri și restaurante.

Deși locuitorii din orășelul american Little Diomede pot vedea Rusia din casele lor și, în ciuda faptului că sunt despărțiți de doar câțiva kilometri de Big Diomede, există o diferență de timp uriașă între cele 2 insule, de 21 de ore, potrivit Mirror.

Astfel, Little Diomede din SUA are ora cu 9 ore în urma timpului universal GMT (11 ore în minus față de România), pe când Big Diomede din Rusia are 12 ore în plus față de GMT (10 ore în plus față de România), cele două așezări fiind aliniate fiecare la ora din țările lor.

Un diplomat britanic a deslușit tactica lui Putin: Care sunt liniile roșii ale președintelui rus

Comunitățile Iñupiat, un grup de nativi din Alaska, au petrecut peste 3.000 de ani în condițiile periculoase pe micuța insulă Little Diomede. Americanii de aici își petrec timpul vânând balene, urși polari, foci și adunând provizii, deoarece temperaturile de iarnă pot scădea până la -14 grade C în timpul iernii - cu insula înghețată între decembrie și iunie. Vara temperaturile pot ajunge la +10 grade C.

În plus, comunitatea locală trebuie să supravegheze cu atenție urșii polari, deoarece aceștia sunt predispuși să atace rezidenții de pe insulă. Insula, care are aproximativ 30 de clădiri, are un heliport care a fost construit în anii 1970 și 80, precum și o școală și o bibliotecă.

Cu toate acestea, din cauza naturii insulei stâncoase, nu există drumuri, bănci, restaurante, cimitire, iar spațiu este extrem de limitat pentru alte clădiri. Există doar un singur magazin pe insulă care are o selecție limitată de alimente, îmbrăcăminte, arme și combustibil.

Nu există livrări poștale zilnice, doar o livrare săptămânală efectuată cu un elicopter, iar magazinul principal are livrări limitate. Din cauza limitărilor și lipsei de opțiuni de pe insulă, rezidenții trebuie să plătească prețuri exorbitante pentru articolele de bază, cum ar fi un detergent de rufe, care poate costa aproape 48 de dolari, potrivit National Geographic.

Micul Diomede are o școală pe insulă și are WiFi doar pentru câteva ore în fiecare după-amiază, deoarece semnalul este extrem de limitat. Vizitatorii din zonă sunt, de asemenea, blocați, deoarece nu există hoteluri, drumuri sau restaurante, ceea ce înseamnă că trebuie să stea cu unul dintre cei 77 de localnici de pe insulă.

10 conflicte care vor lovi lumea în 2023: Undele de șoc se transmit pe tot globul

Edward Soolook, localnic a declarat: „Suntem în siguranță, atâta timp cât dormim bine noaptea. Ne păstrăm ochii și urechile. Suntem ușa din spate a țării – sau mai degrabă ușa din față”.

SUA au cumpărat Little Diomede din Rusia pentru 7,4 milioane de dolari (6,2 milioane de lire sterline) în 1867 și de atunci ea a făcut parte din statul Alaska. Comunitățile din Rusia și America au fost strâns legate în urmă cu ani, deoarece un pod de gheață lega insulele, permițând localnicilor să traverseze liber.

Acum, nu mai există nicio legătură de transport între cele două insule. Și pe insula americană Little Diomede accesul se face doar cu ajutorul elicopterului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#alaska, #Alaska SUA Rusia, #oras american, #oras sua, #stramtoarea bering, #SUA Rusia, #insula sua, #little diomede , #Statele Unite
Comentarii
Poza Johnny-LaRue
Johnny-LaRue
rank 2
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă nu era heliportu', credeai că-i founu' di pi la noi!