Celebrul Al Bano va cânta în România la 80 de ani. Unde are loc concertul grandios

Marti, 02 Mai 2023, ora 17:13
4743 citiri
Celebrul Al Bano va cânta în România la 80 de ani. Unde are loc concertul grandios
Al Bano

Al Bano va marca împlinirea vârstei de 80 de ani printr-un turneu grandios care va debuta pe 18 mai la Arena di Verona şi va ajunge în Bucureşti pe 27 mai, la Sala Palatului, anunţă organizatorii.

Turneul intitulat „4 ori 20” va fi transmis în direct de postul de televiziune RAI1. Artiştii Romina Power, Gianni Morandi, Umberto Tozzi şi Renato Zero se numără deja printre artiştii care au confirmat prezenţa.

Următoarea destinaţie de pe harta turneului 2023 este România. Publicul din ţara noastră se va putea bucura de o reprezentaţie unică a show-ului AL BANO & SIMFONICO, sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 20:00 la Sala Palatului din Bucureşti, la numai 7 zile de la ziua sa de naştere.

Al Bano are foarte mulţi prieteni în România şi a declarat în nenumărate rânduri că este îndrăgostit iremediabil de publicul din ţara noastră şi este convins că show-ul pe care îl va susţine la finalul lunii mai la Bucureşti va fi cu adevărat magic, un eveniment care va râmâne în inimile tuturor spectatorilor.

Acompaniat de un număr impresionant de instrumentişti, membri ai Orchestrei Simfonice Valahia sub bagheta charismaticului dirijor Alterisio Paoletti, Al Bano va face o trecere prin cei peste 50 de ani de carieră muzicală, cu melodii precum „Happiness”, „In sole”, „Sharazan”, „Mattino”, „Ci sarà”, „E’ la mia vita”, „Felicità” sau „Nostalgia Canaglia”.

Artiştii români invitaţi la acest concert sunt: soprana Silvia Micu, Paula Seling sau Alina Sorescu.

Biletele pentru concertul aniversar AL BANO & SIMFONICO pot fi achiziţionate la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc, de la Casa de Bilete a Sălii Palatului şi online de pe Iabilet.ro.

Al Bano Carrisi s-a născut la Cellino San Marco (Brindisi) din Puglia, la 20 mai 1943. Şi-a descoperit vocaţia pentru muzică în copilărie. Nu întâmplător a decis să renunţe la studiile de master şi la vârsta de doar 16 ani să plece la Milano pentru a călca pe urmele lui Domenico Modugno, originar din San Pietro Vernotico, centru aflat la doar câţiva kilometri depărtare de Cellino.

În luna noiembrie a anului trecut, Al Bano şi Romina Power au împărţit scena de la Sala Palatului şi au făcut un adevărat spectacol la BT Arena Cluj-Napoca.

Al Bano şi Romina Power au format unul dintre cele mai de succes şi îndrăgite cupluri în anii ’70 - ’80. Ei sunt un simbol al muzicii italieneşti şi au cunoscut succesul la nivel internaţional. Ei au devenit celebri cu melodia „Felicita”, pe care au lansat-o în 1982. Doi ani mai târziu, au lansat „Ci sara”. În 1986, au semnat un contract cu casa de discuri WEA, în baza căruia au lansat un album intitulat „Sempre sempre”. A urmat „Liberta”. Piesa care dă titlul albumului a ajuns atunci în fruntea topurilor muzicale.

După 16 ani de la ultimul concert împreună, Al Bano & Romina Power s-au reunit pe scenă în anul 2013, la Moscova, cu ocazia unui eveniment dedicat împlinirii a 70 de ani ai lui Al Bano. Acesta a fost urmat de un turneu internaţional intitulat „Reunion Tour” şi a cuprins spectacole în Rusia, SUA, Canada, Spania, Germania, Austria şi România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Carnea de pui şi ouăle din România sunt fără riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor efectuate recent de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) atestă că...
#Al bano, #concert, #Romania , #stiri Europa