"Am scăpat de restricții": 10 ore de așteptare în camera de gardă a spitalului de pediatrie. "Din 100 de copii, 101 au aceleași probleme: tuse, febră, frisoane. Oare ce sa fie?"

Marti, 29 Martie 2022, ora 12:09 13158 citiri
Camera de gardă la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu FOTO: Facebook/ RoVaccinare

La două săptămâni de când restricțiile anti-COVID au fost înlocuite de recomandări, tot mai mulți copii ajung la camerele de gardă ale spitalelor cu simptome de tuse, febră, frisoane.

Cel mai mare spital de copii din București, a fost extrem de aglomerat în ultimele zile. După triaj, cei mai mulți copii au fost nevoiți să aștepte și câte 10 ore ca să ajungă să fie consultat de un medic pediatru.

“Am scăpat de restricții. Aceasta este camera de gardă de la spitalul Grigore Alexandrescu din București. Din 100 de copii, 101 au aceleași probleme (tuse, febră, frisoane).

Oare ce sa fie?

P.S. se așteaptă, în medie, 8 -10 ore pentru un consult de urgență la pediatrie!” Luca

Postare publicată ieri seară, 27 martie 2022, în grupul PROVaccinare

Da, numărul copiilor internați în spital din cauza COVID-19 a crescut.

Vă rugăm: respectați măsurile de protecție, purtați masca și mergeți la vaccinare!”, au transmis autoritățile.

Aproximativ 350 de copii, consultați într-o zi la Spitalul Grigore Alexandrescu

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu a explicat pentru Ziare.com de ce este atât de mare aglomerație la camera de gardă.

”Ne confruntăm cu trei virusuri, gripal, rotavirus (simptomatologie digestiva) și coronavirus. La UPU se prezintă 340-350 de copii într-o gardă (24 de ore). Dintre aceștia, 200 sunt pediatrici. Iar dintre aceștia, aproximativ 10% necesită internare. Peste 20 de copii sunt internați într-o gardă”, a explicat dr. Raluca Alexandru.

Medicul a precizat că predomină cazurile de gripă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com