Cât te costă să îți dai copilul la afterschool. Motivul pentru care sunt atât de multe cereri

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 01:25
5560 citiri
Cât te costă să îți dai copilul la afterschool. Motivul pentru care sunt atât de multe cereri
Sunt tot mai multe cereri din partea părinților pentru afterschool-uri FOTO: Unsplash.com

Pentru foarte mulți părinți, programul afterschool reprezintă soluția optimă în cazul în care aceștia au joburi full time.

Părinții au certitudinea că ai lor copii sunt hrăniți, ajutați la teme și supravegheați până la ore târzii. Poate acestea sunt cele mai importante lucruri pentru un părinte atunci când ia în calcul să își lase copilul la un afterschool.

Claudia Chiru este învățătoare, dar și fondatoarea unuia dintre cele mai populare centre educaționale private pentru copiii din ciclul primar. De fapt, singurul hub educațional privat pentru cei din ciclul primar.

Copiii sunt puși pe listele de așteptare

În prezent, cererile pentru un loc la afterschool sunt în număr mare, a declarat Claudia Chiru, pentru Ziare.com.

"Sunt mai multe cereri decât anul trecut. Sunt mulți părinți care optează pentru acest program de afteschool, pentru că lucrează de dimineața până seara și vor să știe că micuțul stă într-un loc sigur unde își face temele, este îndrumat și corectat. În același timp, acesta poate să se și odihnească, să mănânce și să socializeze, adică să se joace cu alți copii.

Noi avem acum o listă de așteptare. Din câte știu, au fost închise multe afterschool-uri pe perioada aceasta post-pandemică și chiar în perioada pandemiei. Și atunci e clar că sunt mai multe cereri, pentru că nu mai sunt împărțite atât de bine ca înainte", a declarat Claudia Chiru.

Cât îl costă pe părinte

"Noi i-am anunțat pe părinți încă din luna ianuarie că o să fie niște modificări. La noi s-a scumpit cu 17%. Creșterea nu este una spectaculoasă, însă am fost obligați să recurgem la asta.

Părinții au înțeles cumva asta, au priceput și că e nevoie să ținem echipa de profesori pe care o pregătim an de an. Ea trebuie motivată să facă treabă bună în continuare. Și atunci le-am explicat scopul scumpirilor", a explicat Claudia Chiru.

Acum, taxa la afterschool ajunge în jurul sumei de 1.800 de lei, masa fiind inclusă.

Constanța este secretul nostru

"Constanța este secretul. Omul care lucrează are nevoie să se simtă în siguranță. Mai ales în contextul acesta economico-social care nu oferă această siguranță.

Și atunci orice profesor care intră în echipa noastră, știe că găsește o seriozitate, pe care trebuie să ne-o întoarcă. Are carte de muncă, funcționăm conform legii", adaugă Claudia Chiru.

Contează munca în echipă

"Dincolo de acest salariu este importantă munca în echipă. Așa iei feedback de la colegi și reușești să faci cu ei o construcție. Apoi începi să te simți din ce în ce mai comod și te simți în siguranță.

Cu multă seriozitate din partea noastră, a profesorilor și a părinților reușim să asigurăm în fiecare an calitatea. Oamenii sunt pregătiți, le facem training.

Lucrăm cu un psiholog, lucrăm pe dezvoltare personală, ne bazăm pe proceduri, avem un manual de calitate al nostru. Toate aceste aspecte ne poziționează în piață acum", a concluzionat Claudiu Chiru.

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
Sisteme de supraveghere audio-video instalate în școli fără acordul elevilor sau părinților. Anunțul ministrului Educației
Sisteme de supraveghere audio-video instalate în școli fără acordul elevilor sau părinților. Anunțul ministrului Educației
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, luni, că s-a decis modificarea cadrului legislativ, astfel încât şcolile să poată instala sisteme de supraveghere, fără acordul părinţilor,...
#afterschool, #cereri, #lista de asteptare, #tarife, #parinti , #copii