Veniturile si profitul Amazon au depasit estimarile in primul trimestru. Actiunile companiei au urcat cu 4%

Vineri, 30 Aprilie 2021, ora 09:04
Autor: Teodor Serban
Veniturile si profitul Amazon au depasit estimarile in primul trimestru. Actiunile companiei au urcat cu 4%

Amazon a raportat, joi, 29 aprilie, venituri si profit peste estimari pentru primul trimestru, informatii care au dus la cresterea actiunilor companiei de comert electronic cu pana la 4%, dupa inchiderea bursei din New York, transmite CNBC.


Compania a obtinut venituri de 108,52 de miliarde de dolari, fata de estimarea medie a analistilor de 104,47 de miliarde de dolari. Profitul pe actiune este de 15,79 de dolari, peste estimarea de 9,54 de dolari.

Putine companii au beneficiat de cresterea comertului online in timpul pandemiei de Covid-19 asa cum a facut-o Amazon. Rezultatele din primul trimestru arata ca afacerile companiei continua sa fie sustinute de pandemie, veniturile avansand cu 44% in termeni anuali, la 108,5 miliarde de dolari.

Profitul net a crescut de peste trei ori, la 8,1 miliarde de dolari.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Pentru trimestrul al doilea, Amazon anticipeaza venituri de 110-116 miliarde de dolari, peste estimarea de pe Wall Street, de 108,6 miliarde de dolari.

Compania va organiza evenimentul de vamzari cu discount Prime Day in luna iunie, ceea ce va avantaja compararea veniturilor cu perioada similara a anului trecut. De regula acest eveniment anual este organizat in iulie, dar anul trecut a fost amanat pana in octombire, din cauza pandemiei.

 Articol citit de 1269 ori

    Citeste si:
    Comentarii