Un mare combinat romanesc se stinge dupa 40 ani de productie

Marti, 30 August 2011, ora 11:20
3915 citiri
Un mare combinat romanesc se stinge dupa 40 ani de productie

O fabrica de ingrasaminte din Baragan nu mai poate continua productia pentru ca si-a pierdut majoritatea instalatiilor si personalul. Patronii vor, in schimb, sa construiasca o centrala electrica in propria curte, pe un teren care era al fabricii, a fost pierdut si, acum, trebuie cumparat.

Adunarea Generala a actionarilor combinatului chimic Amonil Slobozia va decide, la sfarsitul acestei luni, schimbarea obiectului principal de activitate din productia de ingrasaminte in productia de energie electrica, potrivit unui comunicat trimis Bursei si citat de MONEY.ro.

In acest fel se pune stop unei traditii de 41 de ani de productie neintrerupta de uree, Amonil fiind cel mai mare producator din tara al acestui tip de ingrasamant. Potrivit comunicatului, productia de ingrasaminte si produse azotoase cade in subsidiar fiind incadrata la activitate secundara.

Gheorghe Anastasoai, directorul combinatului, nu a dorit sa spuna nimic mai mult decat "de ceva timp Amonil nu mai face ingrasaminte, Chemgas le produce acum. Centrala e in constructie".

Citeste mai multe despre Un mare combinat romanesc se stinge dupa 40 ani de productie pe Money.ro.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Amonil Slobozia, #combinat romanesc, #productie combinat romanesc , #fabrica