Lider USR: Fabrica inchisa Sanevit din Arad sa reinceapa productia de materiale medicale

Joi, 19 Martie 2020, ora 11:28
6483 citiri
Lider USR: Fabrica inchisa Sanevit din Arad sa reinceapa productia de materiale medicale
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele USR Arad, europarlamentarul Vlad Botos, a adresat o scrisoare ministrilor Sanatatii si Economiei, in care propune utilizarea facilitatilor fabricii de seringi de unica folosinta Sanevit, inchisa de mai multi ani, pentru producerea materialelor medicale necesare in contextul pandemiei de coronavirus.

"Am trimis acum o scrisoare catre ministrul Economiei, Virgil-Daniel Popescu, si catre ministrul Sanatatii, Victor-Sebastian Costache, prin care i-am rugat ca Statul Roman sa-si asume in aceste momente posibilitatea ca fabrica SC Sanevit 2003 SA Arad sa reinceapa productia de seringi si ace medicale de unica folosinta sau, in masura in care se poate adapta, pentru confectionarea altor materiale si produse medico-sanitare.

Precizez ca proprietarul acestei unitati de productie este reprezentat de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri. Mai mult, din informatiile pe care le detin, statul este unic actionar si detine 100% din capitalul social al SC Sanevit 2003 SA Arad", arata Botos, intr-un comunicat de presa remis joi.

Liderul USR Arad cere o evaluare a situatiei in care se gasesc spatiile de productie si depozitare, pentru a se stabili daca ele pot contribui la efortul de asigurare a produselor necesare in combaterea crizei.

"In functie de beneficiile aduse si de costul repunerii in stare de functionare, sa speram ca Sanevit va putea sa redevina furnizor de echipamente medicale. Momentele de criza cer masuri exceptionale, iar acum ar fi un bun prilej pentru a reincepe aceasta productie in Arad", a adaugat europarlamentarul.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#fabrica Sanevit materiale sanitare, #pandemie coronavirus Romania , #fabrica