De pe Bucuresti, pe Wall Street: compania romaneasca de 35 de miliarde de dolari

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 09:43
Autor: Alexandru Stefan
De pe Bucuresti, pe Wall Street: compania romaneasca de 35 de miliarde de dolariDaniel Dines FOTO Twitter Forbes

Cotidianul francez Le Figaro prezinta ascensiunea uimitoare a unei companii romanesti.

Este vorba despre UiPath, un start-up romanesc, care a luat fiinta in 2005, dar a avut in ultimii ani o ascensiune uimitoare.

Detinuta de Daniel Dines si Marius Tirca, firma este specializata in platforme software, bazate pe tehnologii de inteligenta artificiala, automatizand sarcinile care necesita mult timp.

Dupa ultima marire de capital, de 750 de milioane de dolari, UiPath valoareaza acum 35 miliarde de dolari, iar directorii societatii au depus dosarul pentru a fi listata pe bursa din New York.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Infiintata in Romania, in anul 2005, sub denumirea DeskOver si redenumita UiPath in 2015, compania are printre clienti institutii si companii precum CIA, fortele navale ale SUA, McDonald's Corp, Duracell si Swiss Re.

Ambasadorul roman Luca Niculescu a redistribuit pe Twitter articolul din Le Figaro

 Articol citit de 3570 ori

    Citeste si:
    Comentarii