Turcii, interesati de privatizarea Oltchim si investitii la Cupru Min

Joi, 22 August 2013, ora 21:14
1933 citiri
Turcii, interesati de privatizarea Oltchim si investitii la Cupru Min
Foto: Romania Libera

Compania turca Yildirim Holding este interesata sa participe la procesul de privatizare a combinatului petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea si la procesul de atragere de investitii la Cupru Min Abrud.

Ministrul de resort, Varujan Vosganian, s-a intalnit joi cu conducerea grupului de companii Yildirim Holding Inc. (Turcia), reprezentata de directorul Serdar Goktas, vicepresedintele Ozer Oz si unul dintre membrii Consiliului de Adimistratie, Mehmet Yildirim.

"In cadrul discutiilor, reprezentantii Yildirim Holding Inc. s-au aratat interesati sa participe la procesul de atragere de investitii la SC Cupru Min SA Abrud si de a investi, in general, in industria miniera din Romania, in special pe componenta minereuri. Al doilea mare producator de crom din lume, grupul de companii Yildirim Holding Inc. este interesat si de participarea la procesul de privatizare a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

In viitorul apropiat, investitorii turci vor face vizite de documentare atat la Cupru Min, cat si la Oltchim. In privinta Cupru Min, Yildirim Holding Inc. a solicitat - si a primit de altfel - documentatia de precalificare in vederea participarii la procesul de selectie", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Varujan Vosganian a facut o scurta prezentare a situatiei economico-financiare si juridice actuale a Cupru Min si a Oltchim, precum si a intentiilor de atragere de investitii de catre Ministerul Economiei si Guvern in ceea ce priveste cele doua societati.

Cupru Min a trecut si anul trecut printr-o procedura de privatizare, care insa nu s-a finalizat. In 26 martie 2012, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarata castigatoare a licitatiei organizata pentru vanzarea actiunilor detinute de stat la societatea Cupru Min, la pretul de 200,772 milioane euro. Ulterior, licitatia a fost anulata, cele doua parti nereusind sa ajunga la o intelegere. Investitorii interesati acum de Cupru Min pot depune documentele de inscriere pana la data de 2 septembrie.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se afla in procedura de insolventa din ianuarie 2013 si trebuia privatizat pana in luna iunie a acestui an. In prezent, combinatul functioneaza doar un sfert din capacitate. Oltchim a trecut printr-o procedura esuata de privatizare in toamna anului trecut, cand omul de afaceri Dan Diaconescu, declarat castigator al licitatiei, nu a putut dovedi ca detine acei bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#companie turca Oltchim Cupru Min, #investitii companie turca, #turci privatizare Oltchim, #companie Turcia privatizare Oltchim , #investitii straine