Tudose a vorbit cu chinezii despre o retea de trenuri pe perna magnetica

Luni, 31 Iulie 2017, ora 20:31
4846 citiri
Tudose a vorbit cu chinezii despre o retea de trenuri pe perna magnetica
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Mihai Tudose a analizat, luni, cu ambasadorul R.P. Chineze in Romania, Xu Feihong, perspectivele de dezvoltare a cooperarii bilaterale in plan economic, un proiect evocat de oficialul roman vizand constructia unei retele regionale de trenuri pe perna magnetica.

Potrivit unui comunicat remis de Guvern, premierul Mihai Tudose l-a primit, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Xu Feihong, intrevederea fiind axata pe proiecte de interes comun in plan economic si perspectivele de concretizare a colaborarii pe aceste proiecte.

Tudose a mentionat proiecte de infrastructura de interes regional cum ar fi constructia unei autostrazi Bucuresti-Sofia sau constructia unei retele de transport feroviar de mare viteza, pe perna magnetica, dezvoltata in comun de Romania, Bulgaria, Serbia si, eventual, Grecia, dupa modelul celor deja functionale in China.

Acestea sunt proiecte care pot beneficia de finantari europene si care pot fi dezvoltate in regim de parteneriat-public privat, pentru care Romania poate beneficia de expertiza marilor companii de constructii chineze, se arata in comunicatul citat.

Un alt proiect evocat in cursul intrevederii este si constructia unui pod peste Dunare, la Braila, cuprins in Master Planul General de Transport al Romaniei si pentru care a fost lansat deja anuntul de licitatie.

"Avem in vedere proiecte importante in domeniul infrastructurii feroviare si rutiere pentru care si-au manifestat interesul companii mari din China, dar asteptam ca si firmele mici sa investeasca si sa produca in Romania, pentru piata europeana", a declarat seful Executivului.

Ambasadorul a transmis premierului Mihai Tudose interesul investitorilor chinezi pentru Romania si deschiderea autoritatilor din China pentru dezvoltarea cooperarii economice bilaterale, se mai arata in comunicat.

Cele doua delegatii au stabilit sa analizeze in comun, incepand din aceasta saptamana, proiectele care ofera perspective de cooperare bilaterala. Alte oportunitati de cooperare economica la nivel bilateral, dar si regional vor putea fi identificate si cu prilejul reuniunii sefilor de guverne din China si Europa Centrala si de Est care va avea loc in toamna acestui an, la Budapesta.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#China Romania trenuri perna magnetica , #investitii straine