Top 3 tool-uri free de care te poti folosi pentru a urmari competitia

Advertorial
Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 18:56
5994 citiri
Top 3 tool-uri free de care te poti folosi pentru a urmari competitia
competitie FOTO: unsplash.com

Monitorizarea competitiei reprezinta o etapa importanta care face parte dintr-o strategie de marketing. Astfel, este cu totul necesar sa ai la indemana toate elementele de trebuinta care sa te ajute sa faci asta. Sunt multe lucruri dintr-o firma la care nu poti avea acces, insa "lumea digitalului" alunga aceste bariere si iti ofera o multime de solutii pentru a putea obtine toate informatiile de care ai nevoie de la competitorii tai.

Pentru buna dezvoltare a afacerii tale trebuie sa fii tot timpul conectat la activitatea celorlalti, fie ca sunt la acelasi nivel cu tine, fie ca i-ai depasit. Iata top 3 tool-uri free foarte utile care te vor ajuta sa afli strategiile folosite de competitorii tai:

Similar Web

Similar Web este unul dintre cele mai complete si complexe tool-uri de marketing care te ajuta sa spionezi competitia. Chiar si in varianta free, Similar Web este un tool care iti dezvaluie metrice relevante despre competitorii din nisa ta, precum sursele de trafic, proportia de trafic dintre cel organic si cel platit si principalele retele de socializare pe care sunt prezenti. Pe langa acestea, Similar Web iti dezvaluie si cateva date despre interesele pe care le are publicul, dar si despre principalele aplicatii.

Astfel, Similar Web este un tool util, nelipsit din portofoliul unui specialist marketing.

SpyFu

SpyFu este tool-ul care monitorizeaza cuvintele cheie organice si platite ale concurentei. Astfel, analiza cuvintelor cheie folosite de competitorii tai si clasarea lor in paginile de rezultate te vor ajuta sa generezi idei si cuvinte cheie noi, mult mai eficiente decat cele existente. Mai mult decat atat, tool-ul te ajuta ajuta sa intelegi mai usor strategiile competitorilor si pozitionarea lor. Clasamentul cuvintele cheie te ajuta sa ai o viziune mult mai clara asupra comportamentului consumatorului in timp, reusind astfel sa te adaptezi la schimbarea tendintelor in cautarea organica.

Pe acelasi principiu se bazeaza si cautarile platite. Asadar, folosind acest tool vei putea determina bugetul lunar al competitorilor din nisa ta.

Ubersuggest by Neil Patel

Ubersuggest by Neil Patel este un tool free si extrem de util care te ajuta sa ai o analiza specifica a competitorilor din punct de vedere SEO. Prin intermediul lui vei afla care este traficul organic lunar al site-ului analizat, care sunt cuvintele cheie care rankeaza si care sunt paginile pe care competitorii tai au pus focus in campaniile SEO si PPC.

Gama de servicii SEO de la Doctor SEO se bazeaza pe crearea unor strategii de marketing complete in care se folosesc tool-uri de monitorizare a competitiei. Un lucru extrem de important este sa fii tot timpul la curent cu abordarile competitorilor pentru a stii ce trebuie sa implementezi, astfel incat campaniile tale de promovare sa fie mai eficiente, mai inovative si sa atraga mai mult publicul tinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#competitie, #seo, #afacere, #servicii SEO , #stiri afaceri