Toate supermarketurile din lume ar putea fi obligate sa doneze alimentele nevandute

Marti, 26 Mai 2015, ora 08:45
4860 citiri
Toate supermarketurile din lume ar putea fi obligate sa doneze alimentele nevandute
Foto: Facebook/Arash Derambarsh

Obligatia ca supermarketurile sa doneze mancarea pe care nu au vandut-o si nu este alterata ar putea deveni globala, daca Arash Derambarsh isi vede implinita ideea.

Arash Derambarsh este consilierul local care a facut ca in Franta supermarketurile sa fie obligate sa ia masuri pentru a preveni risipa de mancare si sa doneze alimentele nevandute, dar comestibile, unor institutii caritabile. Acum el vrea sa isi impuna ideea la nivel mondial, arata The Guardian.

Consilierul local sustine ca este "scandalos si absurd" ca alimentele sunt irosite si, in unele cazuri, lasate sa se strice in mod voit, in timp ce persoanele fara adapost, saracii si somerii mor de foame.

Arash Derambarsh i-a convins pe parlamentarii francezi sa adopte o lege in acest scop dupa ce a facut o petitie care a obtinut 200.000 de semnaturi in doar patru luni.

Acum, consilierul vrea sa convinga tarile europene si pe cele din toata lumea sa adopte astfel de legi. "Mancarea este baza vietii, este un factor elementar in existenta noastra", a declarat Arash Derambarsh.

"Am fost insultat, atacat si acuzat ca sunt naiv si idealist, dar am devenit consilier local pentru ca am vrut sa ajut oamenii. Poate ca este naiv sa fii preocupat de alte fiinte umane, dar stiu cum este sa iti fie foame", a adaugat acesta.

Derambarsh a povestit ca in perioada in care a fost student i-a fost foarte greu sa se descurce in viata de zi cu zi si ca atunci si-a dat seama cat de rau este sa iti fie foame.

"Cand eram student la Drept, traiam cu 400 de euro pe luna, dupa ce imi plateam chiria, pe care ii foloseam pentru o masa buna in jur de ora 17:00", a povestit el, adaugand ca e greu sa inveti sau sa muncesti cand esti flamand si cand te gandesti de unde o sa reusesti sa faci rost de masa urmatoare.

Tara in care supermarketurile sunt obligate sa doneze alimentele nevandute

Derambarsh a inceput campania prin colectarea si distribuirea mancarii nedorite din supermarketurile locale.

"In fiecare zi vom ajuta in jur de 100 de persoane. Jumatate vor fi mame singure cu mai multi copii, pensionari sau angajatii cu salarii mici, iar cealalta jumatate va fi formata din oamenii care traiesc pe strazi sau in adaposturi", a sustinut consilierul.

Acum, Derambarsh vrea sa prezinte ideea sa in septembrie, cand Organizatia Natiunilor Unite va discuta Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului pentru a stopa saracia, la summitul G20 din Turcia, in noiembrie, si in decembrie la Conferinta partilor (COP 21) de la Paris.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#supermarketuri alimente donate, #supermarketuri donare alimente, #Arash Derambarsh supermarketuri Franta , #hipermarketuri