Tinerele din IT care atrag investitii de milioane de dolari

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 07:21
2589 citiri
Tinerele din IT care atrag investitii de milioane de dolari

La doar 17 ani, Brienne Ghafourifar a doborat un record mondial: a devenit cea mai tanara absolventa de facultate care a strans 1 milion de dolari pentru finantarea afacerii sale aflate la inceput de drum.

Tanara are in prezent 19 ani. Imediat dupa abolsovirea Universitatii Santa Clara, de unde a obtinut o diploma in economie, Ghafourifar si-a infiintat primul start-up, Entefy, impreuna cu fratele ei mai mare, Alston, scrie CNN Money.

Entefy este o platforma pentru agregarea tuturor formelor de comunicare electronica - mesaje, e-mail-uri, mesagerie instant etc.

Au intre 17 si 20 de ani si vor sa cucereasca cea mai exploziva piata a momentului

Entefy a strans investitii de 4,1 milioane de dolari si este in prezent in curs de dezvoltare, pana la sfarsitul anului 2014 urmand sa fie lansata versiunea private beta.

In SUA, afacerile lansate de femei atrag doar 13% din investitiile pentru startup-uri si afaceri mici.

Stacey Ferreira, 21 de ani, este un alt exemplu de reusita a unei tinere intr-o industrie dominata de modele masculine.

La 18 ani, tanara a devenit confondatoare a MySocialCloud, o platforma online care stocheaza date de autentificare ale conturilor de pe diferite site-uri pentru inregistrarea automata. Ea a decis sa renunte la facultate dupa primul an de studii la Universitatea din New York si sa se ocupe de proiectul sau.

A ajuns la un eveniment caritabil unde l-a intalnit pe omul de afaceri britanic Richard Branson, care ulterior a devenit investitor si a ajutat-o sa stranga 1,2 milioane de dolari pentru MySocialCloud.

Povestile celor doua tinere vor fi prezentante in documentarul "She Started It". Scopul documentarului este de a le incuraja pe tinere sa ia in considerare oportunitatile care exista in prezent in IT, a mentionat Nora Poggi, regizor si producator al productiei, alaturi de Insiyah Saeed.

"Nu trebuie sa fii Bill Gates pentru a fonda o companie. Este mai important sa fii inventiv, ambitios si increzator", a sustinut Insiyah Saeed.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#tinere investitii startup, #femei IT, #infiintare companii, #investitori , #afaceri online