Seful firmei care a construit Burj Al Arab: As investi in Romania in auto si in ospitalitate

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 11:384775 citiri
Seful firmei care a construit Burj Al Arab: As investi in Romania in auto si in ospitalitate
Foto: campaign.dubib.com

Omul de afaceri din Dubai, Mohammed Al Habtoor, vicepresedinte si CEO Al Habtoor Group, care a construit celebrul hotel de 7 stele Burj Al Arab, a declarat ca ar investi in Romania in industria auto si in ospitalitate.

Compania este prezenta in mai multe tari, precum Qatar, Arabia Saudita, Bahrain, Kuwait, Oman, Liban si Ungaria, insa are proiecte si in Iordania, Egipt, Marea Britanie si SUA.

Mohammed Al Habtoor a precizat ca principala problema a Romaniei este infrastructura, potrivit Evenimentul Zilei.

"Romania este un loc bun sa lucrezi. Insa cred ca mai are ceva de lucrat in ceea ce priveste ospitalitatea. Chiar de la intrarea in tara - atunci cand vine un investitor ar trebui sa existe un protocol diferit, in care acestuia sa i se faciliteze accesul in tara si dorinta de a cheltui. La fel si infrastructura - sunt primele lucruri pe care un investitor le ia in considerare. Romania ar avea multe de invatat de la Dubai in ceea ce priveste investitiile", a precizat omul de afaceri.

In plus, el a spus ca ar trebui sa se construiasca mai multe hoteluri de cinci stele in tara noastra, pentru a crea un mediu propice pentru a atrage investitorii. Un alt sfat acordat tarii noastre a fost acela ca Tarom sa includa mai multe destinatii, ca turistii sa poata ajunge mai usor la noi.

Omul de afaceri nu ar investi in agricultura din tara noastra, din cauza sistemului de irigatii care nu este bine pus la punct.

"Guvernul Romaniei ar trebui sa fie mult mai deschis sa construiasca o relatie cu investitorii straini si sa considere o buna solutie ajutorarea acestora in dezvoltarea unei afaceri pe teritoriul romanesc. Spre exemplu, in Dubai, pentru a obtine o licenta de comert, e suficient sa intri pe Internet si o obtii in cinci minte. In Romania, dureaza cel putin cateva saptamani", a mai spus Mohammed Al Habtoor.