Seful Comisiei SRI a cerut verificarea companiilor implicate in proteste. Cum reactioneaza AmCham

Joi, 09 Februarie 2017, ora 18:58
10070 citiri
Seful Comisiei SRI a cerut verificarea companiilor implicate in proteste. Cum reactioneaza AmCham
Foto: Hepta.ro

Presedintele Comisiei parlamentare de Control SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a cerut Serviciului sa verifice informatiile privind implicarea in proteste a conducerii unor companii cu capital extern, dar si romanesc.

Camera de Comert Americana (AmCham Romania) a transmis insa ca aceste acuzatii "sunt nefondate si neconstructive".

"Au fost informatii, si am cerut ca ele sa fie verificate, privind activitatea unor conduceri de companii - si cu capital extern, dar si cu capital romanesc - care s-au implicat in aceste proteste", a spus Tutuianu.

El a aratat ca a existat o discutie in Comisia SRI legata de eventualele reactii ale unor firme fata de implementarea unei directive europene si de intentiile de modificari legislative ale Guvernului legate de salariul minim pe economie.

"Am primit asigurari ca toate lucrurile care tin de securitatea nationala - pentru ca la un moment dat tin de securitatea nationala - ne vor fi aduse la cunostinta de SRI. Daca sunt elemente sau activitati care privesc securiatea nationala, e treaba SRI", a spus Tutuianu.

Iata ce a mai declarat seful Comisiei SRI despre implicarea multinationalelor in protestele antiguvernamentale

In replica, AmCham Romania considera nefondate si neconstructive pentru economie si societate acuzatiile vehiculate recent in spatiul public impotriva companiilor multinationale si atrage atentia asupra nevoii de a incuraja colaborarea intre companiile cu capital local si cele cu capital strain.

"In numele membrilor sai, companii americane, romanesti, europene si internationale, AmCham Romania respinge acuzatiile indreptate impotriva companiilor multinationale vehiculate recent in spatiul public, prin care acestora li se atribuie o implicare in sustinerea protestelor publice, ca reactie la schimbarile fiscale si legislative.

Consideram nesanatoasa pentru societatea romaneasca propagarea unor insinuari lipsite de fundament. Cetatenii romani, indiferent de locul de munca, isi exprima public, in mod liber si voluntar, convingerile, fara interferente din partea angajatorilor", se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).

Atentie la exodul tinerilor!

AmCham mai spune ca una dintre cele mai valoroase resurse pe care Romania le detine este capitalul uman, un important avantaj competitiv ce a plasat Romania pe harta economiei internationale, datorita competentelor tehnice, lingvistice si creativitatii prin care in special tinerele generatii s-au facut remarcate pe piata muncii si care au avut un rol determinant in atragerea investitiilor in economia romaneasca.

"In conditiile in care acest avantaj este grevat de exodul de tineri talentati si de tendintele demografice, consideram ca stigmatizarea angajatilor in functie de tara de origine a investitorilor induce o stare de tensiune si neincredere la nivelul angajatilor si angajatorilor deopotriva, si transmite un semnal nefavorabil catre investitori.

Prin volumul investitiilor, amploarea operatiunilor si numarul de locuri de munca create, companiile multinationale asigura bunastarea a sute de mii de familii de romani, au un aport insemnat la PIB, sustin cu dedicare si generozitate cauzele sociale si ofera accesul la expertiza vasta acumulata in alte piete, sustinand avansul economiei romanesti.

In Romania anului 2017 este de dorit ca valori precum responsabilitatea, integritatea si spiritul civic, deprinse in contextul locului de munca, sa fie recunoscute si insusite de angajati, indiferent ca activeaza in sectorul public sau privat", mai transmite Camera de Comert Americana.

Iata mai multe detalii despre conflictul dintre PSD si multinationale, in contextul protestelor de la Piata Victoriei:

PSD organizeaza protest la Bucuresti: Romania sa nu mai fie o colonie unde multinationalele fac revolutii

Parlamentul cere SRI sa spuna daca multinationalele din Romania au sprijinit protestele

Primarul PSD din Iasi e dispus sa ceara scuze multinationalelor in numele lui Dragnea

Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Miliardarul american Elon Musk a sosit duminică, 28 aprilie, la Beijing, într-o vizită neanunţată, unde va discuta cu autoritățile chineze unele aspecte legate de domeniul înaltei...
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Investițiile sporite, care însumează peste 10% din PIB, în sectorul militar, precum și evoluția producției industriale din ultimii doi ani din Rusia, sprijinită enorm de China, creionează...
#Tutuianu verificare companii proteste, #Tutuianu multinationale proteste, #AmCham companii proteste, #multinationale proteste ordonante , #investitii straine