Sefii romani sunt narcisisti si aroganti

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 07:492749 citiri
Sefii romani sunt narcisisti si aroganti

Peste 67% dintre romanii care se afla intr-o functie de conducere sunt indrazneti, aroganti, narcisisti si au incredere in fortele proprii, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta in resurse umane Hart Human Resource Consulting.

Cercetarea mai arata ca 59% din executivii de top au tendinta de a atrage atentia excesiv asupra propriilor merite si nu le impartasesc cu echipa si se confrunta cu lipsa de concentrare si prioritizare, informeaza Ziarul Financiar.

"De asemenea, 58% din managerii chestionati au un apetit excesiv pentru risc, prezinta o inclinatie spre a prezenta lucrurile intr-o lumina favorabila agendei proprii, promit mai mult decat realizeaza, comportamente grupate sub denumirea de 'mischieveous' (manipulare - n.r.) si o tendinta spre un comportament pasiv-agresiv", sustine Madalina Balan, managing partner al Hart HR Consulting.

Predominanta unor astfel de trasaturi nu este benefica pentru companie in niciun fel de context, iar in situatii de criza este catastrofala pentru business, mai arata studiul.

"Trasaturile investigate prin HDS apar in situatii de stres, presiune si oboseala, cand persoana nu este atenta la fel de mult la imaginea sa publica, la reputatia sa si au un efect negativ asupra echipelor aflate in subordine", mai spune Balan.

Cu toate acestea, afirma ea, este posibil ca fiecare din tendintele comportamentale deviante ale liderilor sa aiba si aspecte pozitive.