Scandal la Finante: Cand va fi organizata o noua procedura pentru minimis

Vineri, 30 August 2013, ora 13:26
1981 citiri
Scandal la Finante: Cand va fi organizata o noua procedura pentru minimis

Seful Finantelor, Daniel Chitoiu, ar avea deja pregatit un ordin de ministru pentru a anula procedura de depunere a proiectelor pentru obtinerea ajutorului de minimis si va organiza una noua, in aproape aceleasi conditii.

Surse din Ministerul de Finante au declarat, pentru Ziare.com ca s-a decis ca lista cu firmele care au reusit sa isi inregistreze proiectele pe site sa fie anulata.

In plus, o noua procedura va fi organizata, iar aceasta se va desfasura in conditii similare, singurele schimbari fiind la functionalitatea si securizarea site-ului, iar o posibila data fiind 9 septembrie, conform surselor citate.

Totusi, aceasta decizie ar putea fi urmata de procese. Unii reprezentanti ai firmelor care au obtinut aprobarea au amenintat ca daca acest lucru se va intampla, ei vor da in judecata Ministerul Finantelor.

Scandalul pe minimis continua: Amenintari cu instanta si tacerea Ministerului Finantelor

Se vrea demisia lui Chitoiu

Agentia Romana de Consultanta cere demisia ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, pentru suspiciunile de frauda in cazul depunerii proiectelor pentru obtinerea unor ajutori de minimis ale IMM-urilor si pentru ca nu a luat masuri concrete pentru a rezolva situatia.

"Urmare a suspiciunilor de frauda si a recunoasterii lipsei de profesionalism din Minister de catre ministrul finantelor, solicitam demisia ministrului Daniel Chitoiu si a celor implicati in organizarea procesului de umilire a societatilor comerciale din Romania", a declarat presedintele organizatiei, Laura Zainescu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Daniel Chitoiu a anuntat ca vrea sa reorganizeze procedura, ca urmare a solicitarilor IMM-urilor.

Scandal pe minimis: Firmele cer demisia lui Daniel Chitoiu - Care sunt acuzatiile aduse ministrului Finantelor

Probleme la inregistrare

IMM-urile sustin ca nu si-au putut inregistra miercuri cererile pe site, si cu toate acestea, lista cu cei aproape 650 de castigatori a fost publicata la doar cateva minute de la terminarea procedurii.

Scandal pe minimis la Finante: Firmele acuza ministerul de frauda si cer interventia Corpului de Control

Mai multe firme au contactat redactia Ziare.com pentru a semnala ca sesiunea de inregistrari, desfasurata miercuri dimineata, a durat doar 5 minute si ca in tot acest timp, site-ul Ministerului nu a fost functional.

In plus, atunci cand unii antreprenorii au reusit cu greu sa se conecteze si sa completeze formularul, la incercarea de a-l trimite a aparut o eroare care a blocat finalizarea procesului.

Exista insa si cazuri fericite, astfel ca unii antreprenori au reusit sa isi inscrie proiectul.

Lista finala a proiectelor admise a fost publicata dupa doar 25 de minute. Ea cuprinde 714 proiecte inregistrate, din care 644 au fost admise, ultimul la ora 8:35:41. Sesiunea de inregistrare a inceput la 8:30 si trebuia finalizata la ora 17.00, conform programului initial.

Astfel, in numai 5 minute, Ministerul a inregistrat 714 proiecte si in urmatoarele 20 a si admis 644.

Schema de ajutor de minimis se adreseaza firmelor mici si mijlocii care vor sa obtina fonduri de pana la 200.000 de euro de la stat.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#scandal minimis organizare noua procedura, #noua procedura ajutor minimis, #Chitoiu ajutor minimis , #IMM