Sase trasaturi indispensabile pentru succesul in afaceri

Luni, 02 Mai 2011, ora 22:52
2998 citiri
Sase trasaturi indispensabile pentru succesul in afaceri

Nu s-a inventat pana acum o reteta ideala pentru succesul in afaceri, insa ingredientele magice sunt cunoscute de mult timp. Cei mai multi strategi si analisti le reduc pe acestea la sase trasaturi cheie, sase puncte ce trebuie neaparat atinse de cei care vor sa faca afaceri si sa castige.

"Antreprenorii orientati spre succes, patroni ai unor mici afaceri, reprezinta o rasa aparte de indivizi curiosi, extrem de bine motivati si carora le pasa de ce se intampla in jurul lor. Acestia reusesc sa mentina in echilibru scopurile personale si profesionale, invata din experienta altora si incearca in permanenta sa invete din bunele practici ale altor companii", se arata intr-un studiu al Institutului de Cercetare pentru IMM-uri Guardian Life, din New York, citat de publicatia Portfolio.

1. Stii sa colaborezi cu oamenii

Cei care reusesc sa-si delege in mod eficient atributiile, sa construiasca relatii puternice cu echipele lor, cu angajatii si cu toti cei implicati in afacerea lor, intr-un fel sau altul, vor reusi sa se inteleaga mai bine si cu clientii, iar asta inseamna bani si succes, arata raportul institutului Guardian Life.

2. Esti multumit de tine insuti

Micile afaceri de succes merg cu atat mai bine, cu cat antreprenorii din spatele lor sunt multumiti de ce au realizat si se bucura sa fie proprii lor sefi.

3. Te gandesti la viitor

Planificare pe termnen scurt sau lung te ajuta sa-ti tii afacerea in frau, asa cum trebuie. Altfel, lucrurile pot scapa usor de sub control, mai ales la inceput. Ai grija ce se intampla cu banii, dramuieste-ti resursele, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, daca vrei sa-ti mearga mai bine afacerile.

4. Esti curios

Curiozitatea este buna pentru incepatori, in mod surprinzator, aproape, mai ales atunci cand antreprenorii sunt deschisi si doresc sa afle cum fac altii afaceri. Cu toate acestea, uneori se poate dovedi chiar mai util si mai interesant de aflat de ce au dat unii faliment, mai degraba decat cum au ajuns sa aiba succes.

5. Stii sa te folosesti de tehnologie

Toate afacerile s-au mutat pe Internet, in ziua de astazi, insa un simplu site al companiei nu este suficient pentru a te face remarcat, intre atatia concurenti. Daca vrei sa ai succes, trebuie sa ai niste strategii cat mai bune pe social media si comunicatii mobile.

6. Esti orientat spre actiune

Daca vrei sa treci mereu la nivelul urmator trebuie sa ai o echipa proactiva ce este gata sa-si asume niste riscuri calculate, sub conducerea ta. Multi proprietari ai unor afaceri mici vad dificultatile intampinate ca pe un excelent stimulent pentru un pas inainte, arata Guardian Life.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#succes afaceri mici, #sfaturi IMM, #IMM startup , #consultanta