Rusia, lovitura economica pentru Bulgaria

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 15:45
5571 citiri
Rusia, lovitura economica pentru Bulgaria
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Federatia Rusa (Rosselkhoznadzor) a decis, joi, sa interzica importul tuturor produselor cu autorizatii fitosanitare emise in Bulgaria.

"Incepand de la 1 septembrie, Rosselkhoznadzor a decis sa interzica importul tuturor produselor cu autorizatii fitosanitare emise in Bulgaria pe teritoriul Federatiei Ruse", se arata in comunicatul de presa trimis de institutia de la Moscova.

La inceputul acestui an, Rusia a interzis importul de produse din Bulgaria si de asemenea a incetat sa mai accepte autorizatii fitosanitare eliberate de Agentia pentru siguranta alimentelor din Bulgaria (BFSA), dupa ce a descoperit ca unele din aceste autorizatii au fost falsificate pentru a prezenta drept alimente produse in Bulgaria cand de fapt proveneau din Brazilia, China sau Maroc.

"Mancarea tarilor" nu e pe lista neagra a Rusiei: Produsul importat din UE, in ciuda sanctiunilor

In paralel, incepand din luna august a anului trecut, Moscova interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile ce au impus sanctiuni Rusiei, in contextul crizei din Ucraina.

Lista includea produse din carne si lapte, precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia.

Inaintea instituirii embargoului, circa 6.000 de companii europene exportau in Rusia produse agroalimentare, acestea fiind inlocuite in prezent de societati din Asia, Africa si America Latina, dar si din tari europene care nu sunt membre ale UE, cum este Serbia.

Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
Dobânzile au scăzut ușor în ultimele luni, la fel și ratele celor care avea dobânzi variabile. Deși sumele nu sunt considerabile le-au deschis românilor apetitul pentru credite. Una...
#Rusia interzice importuri Bulgaria, #Rusia interzice alimente Bulgaria, #Rusia importuri Bulgaria , #producatori