Romanii trateaza durerile de cap cu un milion de cutii de Algocalmin, lunar

Sambata, 08 Mai 2010, ora 17:193542 citiri
Romanii trateaza durerile de cap cu un milion de cutii de Algocalmin, lunar

Algocalminul a fost cel mai vandut medicament pe piata romaneasca in primele trei luni ale anului, producatorul raportand incasari de 15,8 milioane de lei, echivalentul a 3,7 milioane euro.

In primul trimestru din 2010, Zentiva Romania a comercializat 3,37 milioane de cutii de Algocalmin, cu 70.000 mai multe decat Reckitt Benckiser, producatorul Nurofen, scrie Ziarul Financiar.


Algocalmin si Nurofen (vanzari de 36,4 milioane lei in primele 3 luni) sunt singurele medicamente din top 20 vanzari care se pot cumpara fara reteta, potrivit datelor companiei de cercetare de piata IMS Health.

Explicatia pentru care in Romania se cumpara atat de multe analgezice este aceea ca aproape jumatate din populatia tarii sufera de dureri de cap si migrene cel putin o data pe luna.

Dintre romani, 63% folosesc Algocalminul pentru tratament, potrivit unui studiu realizat de GfK.

Dupa Algocalmin, urmatoarele cele mai folosite medicamente la aparitia acestor simptome sunt paracetamolul (36%) si antinevralgicul (32%). Nurofenul (22%) si aspirina (21%) completeaza topul celor mai folosite cinci medicamente in remediul durerilor de cap.

In total in primul trimestru al acestui an in Romania s-au vandut 125 de milioane de cutii de pastile. Din punctul de vedere al valorii vanzarilor, primele locuri in topul celor mai vandute medicamente sunt cele de import care trateaza afectiuni precum hepatita sau cancerul.

Comentarii
starpitorul
rank 5
algocalminul este cel mai folosit medicament si de romanii din straonatate, intrebatii ce cumpara sigur din romania orice diasporean...