Renault Truck Defense investeste in vehicule militare la Mizil

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 23:062589 citiri
Renault Truck Defense investeste in vehicule militare la Mizil

Producatorul de tehnica militara francez Renault Truck Defense, parte a grupului AB Volvo, a semnat, marti, un memorandum cu compania SC MFA SA din Mizil, referitor la productia si comercializarea exclusiva a camioanelor militare si a vehiculelor blindate pe teritoriul Romaniei.

Cele doua companii intentioneaza sa desfasoare un program de investitii comun avand ca obiect retehnologizarea platformei de productie a MFA din orasul prahovean.

"In perspectiva, logistica si tehnica militara rezultate in urma acestei colaborari vor fi comercializate pe piata regionala si pe cea internationala", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Reprezentantii celor doua companii se vor intalni si cu membrii Guvernului in vederea prezentarii proiectului comun.

MFA este un producator roman, independent de tehnica militara, cu o istorie de peste 60 de ani. Compania este cel mai important contractor roman al Ministerului Apararii Nationale (MApN) de dupa 1989 pentru masini de lupta blindate.

Cel mai recent proiect dezvoltat de de MFA impreuna cu MApN a fost modernizarea a 127 de masinii de lupta de infanterie, certificate NATO in valoare de peste 100 de milioane de euro. Din 2012, MFA Mizil este parte a grupul de firme Carmistin, care apartin omului de afaceri Iustin Paraschiv.

Renault Truck Defense are peste 1400 de angajati in Franta si este prezenta in peste 50 de tari ale lumii cu produsele sale. Initial, ea a facut parte din grupul Renault, insa a fost cumparata in 2001 de Volvo.

C.P.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii