Reintoarcerea la birou: norme noi de siguranta sanitara pentru angajatii din mediul business

 Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 17:22
Reintoarcerea la birou: norme noi de siguranta sanitara pentru angajatii din mediul businessCredit foto: Shutterstock

Discutiile despre noua normalitate la birou au fost abordate din multe puncte de vedere si converg spre ideea ca simpla distantare fizica, monitorizarea temperaturii la intrarea in spatiile comune si purtarea mastii de protectie nu sunt suficiente pentru a tempera teama de infectare cu noul coronavirus. Responsabilitatea pentru mentinerea sigurantei in spatiile de lucru, la un nivel similar cu cea de dinainte de pandemie, este a mediului de afaceri si s-a nascut din nevoia de noi strategii adaptabile pe termen lung.

Liviu Tudor, fondator si presedinte al Genesis Property, respectiv presedinte al RABO si presedintele in exercitiu al Comitetului Director al EPF - European Property Federation, a initiat elaborarea unui inovator set de norme de protectie, denumit IMMUNE Building Standardâ„¢, pe care deja il testeaza in cladirile sale. Standardul include peste 100 de masuri orientate catre cresterea gradului de protectie oferit de o cladire de birouri, cum ar fi echipamentele de inalta performanta pentru filtrarea aerului la gradul de puritate tipic unitatilor sanitare de top, tehnologii AI, o camera de carantina, spatii de depozitare destinate materialelor de protectie, dar si un management dedicat monitorizarii parametrilor de siguranta sanitara. Evolutia cladirilor de birouri prin prisma acestui standard, ce implica evaluarea de catre un corp de experti si atribuirea unui calificativ de rezilienta, ar putea aduce elemente in plus in modul de proiectare si administrare al acestora.

Toate acestea dovedesc faptul ca am intrat in era in care tehnologia poate suplini o mare parte din neajunsurile aduse de amenintarea unei pandemii. Cu cat vor dovedi o mai mare flexibilitate si o crestere rapida a rezilientei cu atat mai bine vor reusi actorii din zona de business sa fidelizeze angajatii din marile parcuri de birouri. In definitiv, nu putem vorbi despre o cultura organizationala atunci cand membrii companiei interactioneaza numai prin apeluri video realizate de la domiciliu. Avem datoria de a nu uita ca oamenii sunt dependenti de apartenenta la o echipa dinamica, de energia creatoare care apare numai intr-o comunitate efervescenta si dedicata unui scop comun. Mai mult, un set de norme dedicat protectiei sanitare poate dovedi altor companii ca au de-a face cu parteneri de business dedicati in mod concret sustenabilitatii, un factor de consolidare a brandului oricarui angajator.

IMMUNE Building Standardâ„¢ este in curs de implementare in Novo Park si West Gate, doua parcuri de business de clasa A ce gazduiesc companii precum Luxoft, Infineon, HPE, HP, Garanti BBVA, Accenture, Societe Generale European Business Services, Ericsson, Siemens, Citibank sau Medicover. Standardul a suscitat deja un interes sporit din partea presei internationale. "Birourile nu vor arata altfel, dar marea diferenta va fi conferita de echipamentele prezente. Pe baza cercetarilor pe care le-am realizat alaturi de experti din domeniul medical si de arhitecti, am definit un standard si niste reguli de conduita dupa care cladirile de birouri ar trebui sa functioneze in viitor, astfel incat sa ofere protectie pe termen lung", spune omul de afaceri Liviu Tudor.

In urma unei evaluari realizate de experti independenti, fiecare dintre cladirile unui parc de birouri pentru care se doreste obtinerea acestui standard primeste un calificativ, pe baza eficacitatii demonstrate. O constructie poate fi desemnata drept Strong, Powerful sau Resilient. Aceste calificative sunt parte a unei clasificari ce va fi actualizata in permanenta pe baza concluziilor rezultate din evolutia pandemiei. In acest moment, masurile prevazute de IMMUNE Building Standardâ„¢ sunt gandite in special pentru nevoile cladirilor de birouri, dar acestea pot fi adaptate cu mare usurinta in cazul altor tipuri de cladiri, cum ar fi retail, hospitality sau chiar institutii de invatamant.

Cu totii avem speranta de a ne reintoarce in la birou in deplina siguranta. Misiunea de a pune in practica solutii deopotriva inovatoare si practice le revine antreprenorilor cu viziune. Pas cu pas, inovatia va genera incredere si angajatii valorosi pentru companii vor avea din nou curajul de a se intoarce la birou.

 Autor: Advertorial

 Articol citit de 4746 ori

Citeste si:
Ce a patit a doua zi fotbalista care a sfidat momentul de reculegere in memoria lui Diego Maradona si cum a reactionat
DigiSport.ro: Ce a patit a doua zi fotbalista care a sfidat momentul de reculegere in memoria lui Diego Maradona si cum a reactionat
Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Ultimul tun! Bombele legislative
din Parlament, la final de mandat: imunitati, salarii "speciale" sau scutiri de impozit
Adevarul.ro: Ultimul tun! Bombele legislative din Parlament, la final de mandat: imunitati, salarii "speciale" sau scutiri de impozit
Cine este politicianul roman ce s-a vindecat de Covid-19 cu tratamentul folosit de Donald Trump
Fanatik.ro: Cine este politicianul roman ce s-a vindecat de Covid-19 cu tratamentul folosit de Donald Trump
BOMBA in Liga I. Constantin Budescu revine in TOP si semneaza cu un alt club urias din fotbalul romanesc. Transfer spectaculos in lupta pentru titlu
TelekomSport.ro: BOMBA in Liga I. Constantin Budescu revine in TOP si semneaza cu un alt club urias din fotbalul romanesc. Transfer spectaculos in lupta pentru titlu
Un englez isi inregistreaza barul ca religie, ca sa poata tine deschis in pandemie. Se va numi "Biserica celor 400 de iepuri"
Digi24.ro: Un englez isi inregistreaza barul ca religie, ca sa poata tine deschis in pandemie. Se va numi "Biserica celor 400 de iepuri"
In linia intai in lupta cu pandemia, la doar 25 de ani. Povestea voluntarilor de la SMURD Cluj
StirileProTV.ro: In linia intai in lupta cu pandemia, la doar 25 de ani. Povestea voluntarilor de la SMURD Cluj
Fanii maghiari au luat cu asalt contul Barcelonei, dupa ce catalanii au scris Bucuresti, in loc de Budapesta. Ironiile postate
DigiSport.ro: Fanii maghiari au luat cu asalt contul Barcelonei, dupa ce catalanii au scris Bucuresti, in loc de Budapesta. Ironiile postate
Horoscopul saptamanii 30 noiembrie - 6 decembrie. Balanta are nevoie de libertate pentru a fi fericita
Horoscopul saptamanii 30 noiembrie - 6 decembrie. Balanta are nevoie de libertate pentru a fi fericita
Vrei o pensie de 3000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Business24.ro: Vrei o pensie de 3000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Serban din "Liceenii" (Tudor Petrut) dupa 30 de ani in America: "Nu e simplu sa te transformi din vedeta intr-o persoana oarecare"
LIFE.ro: Serban din "Liceenii" (Tudor Petrut) dupa 30 de ani in America: "Nu e simplu sa te transformi din vedeta intr-o persoana oarecare"
Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"
Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"
Dezvaluire trista. Reactia fiicei lui Maradona la capataiul tatalui decedat: "Va deschide capacul"
Dezvaluire trista. Reactia fiicei lui Maradona la capataiul tatalui decedat: "Va deschide capacul"
Milionarul din Constanta care a sprijinit-o in cariera pe Simona Halep a murit de COVID-19
Milionarul din Constanta care a sprijinit-o in cariera pe Simona Halep a murit de COVID-19
Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"
Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"