Registrul intermediarilor in asigurari poate fi accesat online

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 13:406623 citiri
Registrul intermediarilor in asigurari poate fi accesat online

Registrul intermediarilor in asigurari si/sau in reasigurari este public si poate fi consultat pe pagina de internet a Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), potrivit unui anunt facut public, marti, de institutie.


Registrul contine informatiile transmise de societatile si brokerii de asigurare autorizati de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cu privire la agentii de asigurare, agentii de asigurare subordonati persoane juridice (institutiile de credit si institutiile financiare nebancare, care desfasoara activitate de bancassurance), subagentii de asigurare ai agentilor persoane juridice, personalul propriu al brokerilor de asigurare si asistentii in brokeraj ai brokerilor de asigurare.

"Orice persoana interesata poate afla din Registru pentru ce societate de asigurare sau broker, dupa caz, lucreaza un intermediar si care sunt clasele de asigurari pe care le poate practica", a precizat Aurelia Cristea, membru al consiliului CSA care a coordonat realizarea registrului, citata de NewsIn.

Aplicatia online permite cautarea in Registru a intermediarilor persoane fizice dupa nume si prenume, iar in cazul intermediarilor persoane juridice cautarea este posibila dupa denumire sau dupa codul unic de inregistrare.

"Recomandam tuturor persoanelor contactate de un intermediar in asigurari in vederea incheierii unei polite sa verifice existenta acestuia in Registru si daca este mandatat sa reprezinte societatea respectiva pentru produsul oferit", a atras atentia presedintele CSA, Angela Toncescu.

Registrul intermediarilor in asigurari si/sau reasigurari nu contine brokerii de asigurare, care se inregistreaza in Registrul asiguratorilor si brokerilor de asigurare, acesta din urma fiind publicat in alta sectiune de pe site-ul oficial al institutiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News