Proiectul de 40 de milioane de euro al unui roman pe terenul fostei fabrici de bere Grivita

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 14:36
3981 citiri
Proiectul de 40 de milioane de euro al unui roman pe terenul fostei fabrici de bere Grivita
Foto: Digi 24

O firma detinuta de mai multi investitori romani va dezvolta in proiect imobiliar in valoare de 40 de milioane de euro pe terenul fostei fabrici de bere Grivita din Bucuresti.

Firma se numeste Kiseleff Development si va construi pe terenul recent achizitionat de la producatorul de bere Heineken o cladire de birouri, un centru comercial, dar si o piateta si spatii verzi, relateaza Mediafax.

Trei dintre cladirile existente - orzaria, maltaria si pavilionul administrativ - vor fi conservate si vor pastra arhitectura originala.

"Compania cu actionariat romanesc, Kiseleff Development, care a achizitionat de curand terenul unde a functionat fabrica de bere Grivita, va demara in aceasta perioada lucrarile de demolare si curatare a zonei pentru a face loc unui nou proiect imobiliar care va conserva o parte din cladirile istorice aflate pe acest teren", se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului, citat de Mediafax.

Kiseleff Development este detinuta de omul de afaceri Ionut Dumitrescu, fondator al firmei de consultanta imobiliara Eurisko, actualul CBRE Romania.

"Investitia pentru ridicarea noului proiect se ridica la 40 de milioane euro. Prin proiectul nostru ne propunem sa valorificam potentialul imobiliar al terenului si, in acelasi timp, sa redam bucurestenilor un loc istoric prin conservarea unor cladiri cu valoare de patrimoniu", a declarat Ionut Dumitrescu, managing director Element Development, firma care se ocupa de dezvoltarea proiectului.

In urma finalizarii, se estimeaza ca proiectul va crea cateva sute de locuri de munca.

De asemenea, grupul german Kaufland va deschide la inceputul anului 2016 un magazin pe o parte din terenul fostei fabrici de bere Grivita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#proiect imobiliar fabrica Grivita, #proiect Kiseleff Development, #Ionut Dumitrescu fabrica Grivita , #fabrica