Platim 1,34 milioane de euro italienilor ca sa ne invete sa gestionam fonduri UE

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 21:38331 citiri
Platim 1,34 milioane de euro italienilor ca sa ne invete sa gestionam fonduri UE

Ministerul Muncii, autoritatea de management a Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a atribuit un contract de peste 5,9 milioane de lei (1,34 milioane de euro) unei firme italiene pentru "asigurarea sprijinului necesar beneficiarilor POSDRU pentru gestionarea eficienta si eficace a proiectelor pe care le implementeaza".

Practic, italienii de la Lattanzio Associati Public Sector vor organiza sesiuni de formare si tutorat pentru administratii si autoritatile locale care au luat fonduri europene sa gestioneze banii europeni.

Compania italiana, specializata pe consultanta pentru administratiile publice potrivit informatiilor postate pe site-ul de prezentare, a subcontractat deja o parte din acest contract catre Ernst Young. Compania a primit aproape 19 procente din valoarea totala a proiectului, adica in jur de 1,1 milioane de lei (253.000 de euro) pentru desfasurarea sesiunilor de formare si a celor de tutorat.

Aflati ce sume s-au mai accesat din fonduri europene pentru pregatirea angajatilor din administratii in continuarea articolului O companie din Italia primeste 1,3 milioane de euro ca sa invete Romania sa gestioneze fondurile europene pe Business24