Piata farmaceutica, in scadere in a doua parte a anului

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 11:30
1398 citiri
Piata farmaceutica, in scadere in a doua parte a anului

Piata farmaceutica a inregistrat o crestere de 26% in primele sase luni din 2010, insa in a doua parte a anului ar putea sa inregistreze o evolutie cu mult mai slaba, dupa ce statul a implementat masuri de reducere a consumului de medicamente scumpe, estimeaza firma de consultanta Cegedim.

Pe tot anul insa, piata nu va inregistra o crestere mai mare de 7%, crestere ce s-ar putea mentine la acest procent si in 2011, sunt de parere si specialistii firmei de cercetare de piata IMS Health, anunta Ziarul Financiar.

Pentru ca de la 1 iulie au intrat in vigoare noi reglementari care vizeaza produsele compensate cu 50% si 90%, iar de la 1 septembrie acestea au fost extinse si pentru o parte din produsele gratuite, IMS Health a modificat in jos estimarile de la inceputul anului, adica un avans de 9-10%.

Piata farmaceutica locala s-a ridicat, in 2009, la 8,7 miliarde de lei (2,05 miliarde de euro), in crestere cu 18,5% in lei (3,1% in euro), fiind dintre putinele industrii care si-au conservat ritmul de crestere chiar si in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic.

"Piata se poate masura la toate nivelurile de pret (producator, distribuitor si farmacii - n. red.). La nivel international IMS prezinta datele la nivelul de pret de distribuitor", a spus Corina Ciolan, directorul general al IMS Health Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#piata farmaceutica, #scadere piata farmaceutica, #medicamente piata farmaceutica , #consultanta