Organizare team building - 3 aspecte de care sa tii cont

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 16:14
3005 citiri
Organizare team building - 3 aspecte de care sa tii cont
Foto: pexels.com

Organizarea unui team building a devenit absolut necesara, indiferent ca vorbim despre firme mai mici sau mai mari. Oricare ar fi obiectul de activitate al companiei sau cat de recunoscuta este pe piata, este foarte important ca angajatii sa fie motivati si mutumiti, astfel incat treaba sa mearga ca pe roate.

Afla cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre organizarea si buna desfasurare a unui team building, precum si despre cat de productiv va fi un business atunci cand angajatii sunt fericiti si relaxati, din articolul de mai jos.

Mediul potrivit pentru desfasurare

Care crezi ca va fi prima intrebare a unui angajat cand vine vorba de team-building? "Unde mergem?" Locatia este foarte importanta. Optiunile sunt diverse si, chiar daca nu poti impaca pe toata lumea, trebuie sa ai in vedere ce solutie ar fi cea mai benefica pentru ca intreaga echipa sa se simta bine.

Desi unii angajatori prefera desfasurarea team building-ului in interiorul spatiului de lucru, adica chiar la birou, ar fi de preferat ca acesta sa se tina in natura, intr-un spatiu deschis, departe de sarcinile zilnice si fara ca angajatii sa fie intr-un fel incomodati de zgomotul unui laptop deschis sau al unui mail primit. In functie de sezon, marea sau muntele sunt optiuni ideale pentru o distractie pe cinste.

Planul concret

Dupa ce locatia este aleasa, distanta clar stiuta si numarul de persoane si bagaje e stabilit, urmeaza alegerea unei firme de inchirieri de microbuze. Siguranta angajatilor este prioritara, la fel si confortul lor, de aceea e bine sa alegi o firma de transport serioasa si specializata in desfasurarea unor astfel de evenimente, pentru a nu intampina niciun fel de problema.

Inainte de a pleca, este util sa fie desemnati si niste responsabili cu activitatile ce vor urma. Astfel, aceasta grija nu va fi in mainile unui singur om si totul va functiona mai bine. Este esential ca departamentele sa fie in stransa legatura, iar oamenii sa isi cunoasca bine sarcinile si responsabilitatile.

Activitatile desfasurate in cadrul unui team-building sunt prioritare. Prin intermediul lor, echipa se va cunoaste mai bine, va crea noi legaturi si le va suda pe cele deja existente. Totul trebuie sa se petreaca intr-o nota relaxanta, dar si motivanta, deci activitatile programate au nevoie de diversitate si de un strop de creativitate. Un exemplu ce poate stimula comunicarea in echipa tine de rezolvarea unor probe pentru gasirea unui element cheie.

Atentia la nevoile echipei

Care este, practic, scopul organizarii unui astfel de eveniment si ce asteptari au angajatii?

- Scopul dorit trebuie sa faca referire la crearea unui context in care toata echipa sa se simta confortabil si unde comunicarea sa fie baza. Este recomandat ca nevoile tuturor sa fie cat mai bine cunoscute, astfel incat activitatile sa ii stimuleze si sa ii distreze in acelasi timp.

- Nevoile angajatilor pot fi cunoscute prin discutia in prealabil cu membrii echipelor. Ce isi doresc cu adevarat? Ce le stimuleaza productivitatea si buna dispozitie in cadrul unui team-building? Toate acestea se pot afla prin intermediul unui focus grup cu indicatii clare. Atata timp cat dorintele lor sunt stiute, cu siguranta scopul acestui eveniment va fi perfect indeplinit.

Organizarea unui team-building presupune cel putin o minima informare asupra destinatiilor si o ampla cunoastere a celor care vor participa.

Team-building-ul trebuie sa fie vazut ca pe o oportunitate de relaxare si distractie in echipa, dar si ca un mod de cunoastere si integrare, lucruri care vor ajuta o companie in a functiona cat mai productiv cu putinta.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#transport teambuilding , #afaceri de succes