Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

O imagine = 1.000 de cuvinte. Cu cat este egal 1 minut dintr-o productie video?

Advertorial
Miercuri, 12 August 2020, ora 12:18
23974 citiri
O imagine = 1.000 de cuvinte. Cu cat este egal 1 minut dintr-o productie video?
O imagine video valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte, o zicala mereu actuala

Cu siguranta ai auzit de foarte multe ori expresia conform careia "o imagine face cat o mie de cuvinte".

Aceasta zicere nu are scopul de a jigni autorii, copywriterii si toate celelalte categorii profesionale care isi castiga banii din scris, reducand doua pagini de text la valoarea unei fotografii.

Din contra, vorba respectiva scoate in evidenta puterea unui desen sau a unei poze. Indiferent cat de talentat ai fi la insiruit fraze, la un moment dat te vei lovi de un zid: imaginatia limitata a cititorilor.

Pe de alta parte, in cazul imaginilor, aceasta problema nu exista, intrucat ele arata direct, nu sugereaza.

Totusi, tinand cont ca o imagine = 1.000 de cuvinte, oare nu ai fost niciodata curios cu cat este egal un minut dintr-o productie video? Noua ni s-a parut o intrebare interesanta, asa ca ne-am asezat la masa de lucru si am facut calculele.

Astfel, in mod ironic, pe langa cuvinte si imagini, am introdus si putina matematica in aceasta "ecuatie" audiovizuala.

Iata raspunsul:

60 de secunde de productie video X 30 de cadre pe secunda X 1.000 de cuvinte = 1.800.000 de cuvinte

Cum am facut? Simplu! Asa-numitele imagini "in miscare" reprezinta, de fapt, o succesiune foarte rapida de cadre statice, mai exact cate 30 pe secunda. Am echivalat fiecare dintre aceste imagini cu 1.000 de cuvinte, apoi am inmultit totul cu 60, numarul de secunde dintr-un minut.

Iar rezultatul este o cifra nu chiar astronomica, dar in orice caz foarte mare, care s-ar putea "traduce" si astfel: nu mai putin de 4.000 de pagini de text.

In editia completa, una dintre cele mai cunoscute carti din lume, "In cautarea timpului pierdut" de Marcel Proust, se apropie de 4.000 de pagini. Ce vrem sa spunem? Ca un minut dintr-o productie video poate sa transmita la fel de mult precum celebrul autor francez in cele sapte volume ale operei sale monumentale?

Cu siguranta nu ne permitem aceasta afirmatie, insa un lucru este cert: continutul video este de departe cel mai expresiv, graitor si provocator din cate s-au inventat pana astazi.

Videomaniax.ro, "fabrica" de productii video virale

Totusi, pentru ca respectiva productie video sa aiba succes, sa devina virala, asa cum se spune in mediul online, aceasta trebuie realizata de o echipa de profesionisti. Agentia de marketing online Videomaniax creeaza clipuri cu potential viral pentru YouTube si retele de socializare precum Facebook si Instagram.

Concret, "maniacii" se ocupa cu urmatoarele tipuri de productie video: reclame, prezentari de produse/servicii, prezentari de companii (corporate) si videoclipuri muzicale.

Procesul de creatie implica urmatoarele etape: setarea obiectivului - cercetarea publicului tinta si a industriei relevante - stabilirea mesajului principal - brainstorming creativ al membrilor echipei - stabilirea ideii si povestii - scrierea scenariului - filmare, editare si animatie.

Practic, doar trecand prin toate aceste etape creative si asigurandu-se ca productia video respecta toate standardele de calitate, atat din punctul de vedere al imaginii propriu-zise, cat si al continutului, Videomaniax iti garanteaza expresivitatea si eficienta produsului finit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#idei de afaceri , #oportunitati afaceri