Nimic nu le-a stat in cale: Cum si-au transformat afacerile in succese de rasunet

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 08:14
5528 citiri
Nimic nu le-a stat in cale: Cum si-au transformat afacerile in succese de rasunet
Foto: AirBnB

Inceputurile unei afaceri de succes ascund, de regula, eforturi si sacrificii nemasurate. Insa uneori este nevoie de ceva mai mult pentru a produce scanteia care sa puna in miscare o idee inspirata.

Business Insider a scris despre lucrurile nebunesti sau cel putin surprinzatoare pe care cativa antreprenori foarte ambitiosi le-au facut pentru a-si pune afacerea pe roate.

Cum poti lua bani de la Google pentru afacerea ta - Gigantul IT pune la bataie 100 milioane de dolari

Fondatorii Reddit au creat tone de conturi false

Reddit, cunoscut ca "Prima pagina a Internetului", este un site care reuneste cele mai populare lucruri de pe Web, postate chiar de utilizatori. In 2013, reteaua avea 731 de milioane de utilizatori unici.

Insa atunci cand a fost lansata, in 2005, avea atat de putin vizitatori incat confondatorii sai au fost nevoiti sa creeze si sa administreze mai multe conturi false si sa comunice intre ei pentru a intretine iluzia de trafic. Evident, strategia a functionat, iar baza de utilizatori reali a inceput sa creasca, astfel incat conturile false au putut fi abandonate.

Bani gratis de la PayPal

Serviciul de plati online PayPal face acum tranzactii de peste 300 de milioane de dolari pe zi.

La inceput, pentru a atrage clienti, fondatorii companiei ii recompensau pe utilizatorii noi cu cate 10 dolari si erau dispusi sa plateasca chiar mai mult daca acesteia recomandau serviciul si prietenilor lor, serviciul functionand in acea etapa cu pierderi enorme.

Sacrificiile au meritat, avand in vedere ca PayPal a atins 1 milion de utilizatori in doar un an de la infiintare.

Cofondatorul Pinterest le-a scris personal primilor 7.000 de utilizatori

Pinterest, platforma de partajare de poze, are in prezent 70 de milioane de utilizatori in intreaga lume. La inceput, comunitatea Pinterest era asa restransa incat Ben Silberman, unul dintre fondatori, le-a scris personal primilor 7.000 de oameni care s-au inscris pe retea pentru a-i intreba ce cred despre aceasta.

Silberman este de parere ca utilitatea Pinterest se datoreaza feedback-ului primit de la utilizatori.

Cofondatorul Salesforce, initiatorul unor campanii de marketing extreme

Compania de cloud computing Salesforce a fost numita de Forbes cea mai inovatoare companie din America.

Cofondatorul Marc Benioff este cunoscut pentru strategiile sale de marketing neconventionale. De exemplu, la scurt timp de la lansarea Salesforce.com, Benioff a angajat mai multe persoane care sa protesteze la conferinta celui mai mare rival al sau de atunci, Siebel Systems (companie cumparata de Oracle in 2005). Mai mult, a angajat si o echipa de filmare falsa care sa transmita "protestul".

La un alt eveniment Siebel, care a avut loc in Cannes, Franta, Benioff "a furat" publicul cu taxiul, la propriu. Astfel, a inchiriat toate taxiurile de la aeroport, pe care le-a decorat cu materiale publicitare pentru Salesforce si le-a pus la dispozitia participantilor la evenimentul din Cannes.

Inclusiv directorii Siebel au fost nevoiti sa se deplaseze cu aceste cabine mobile de marketing ale concurentei.

Au reusit in afaceri Povestea unui fost tenismen: de la cateva rachete, la un business de succes

Fondatorii AirBnB au vandut cereale cu Obama

AirBnB, serviciu prin intermediul caruia oamenii le pot inchiria camere turistilor, a fost evaluat recent la 1,3 miliarde de dolari.

Deoarece investitorii nu s-au inghesuit, initiatorii AirBnB s-au gandit sa vanda propriile cereale pentru mic-dejun pentru a strange banii necesari. In 2008, an electoral, au cumparat cantitati uriase de cereale in vrac si au confectionat cutii de carton cu tematica politica in editie limitata, denumite Obama O's, Cap'n McCain sau Breakfast of Change.

In doua luni au vandut 800 de cutii cu 40 de dolari bucata.

Au reusit in afaceri Fabrica din Maramures: de la sopron la exportator de mobila in Germania si Canada

Google i-a inchis confondatoarei The Muse contul de Gmail

The Muse este un cunoscut site de sfaturi pentru cariera si oportunitati de angajare.

Pe vremea cand nimeni nu auzise de el, iar fondatorii sai nu dispuneau de bani de promovare, antreprenoarea Kathryn Minshew a decis sa le trimita e-mail-uri tuturor din lista sa de contacte din Gmail, pana cand Google a perceput-o ca spammer si i-a inchis contul de e-mail.

De asemenea, Minshew a planificat o petrecere de lansare pentru 150 de oameni cu un buget de mai putin de 10 dolari, care a inclus si tariful pentru transportul a trei cutii grele cu gin, care le-au fost donate, si si-a pus la bataie contul bancar personal pentru a garanta salariul unui angajat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#idei afaceri succes, #idei antreprenori, #lansare afaceri , #afaceri de succes