Nike plateste daune de un milion de dolari angajatilor din Indonezia

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 23:06
1543 citiri
Nike plateste daune de un milion de dolari angajatilor din Indonezia
Foto: The Guardian

Firma de incaltaminte Nike va acorda daune in valoare de un milion de dolari muncitorilor din Indonezia, pentru orele suplimentare neplatite.

Un sindicat, ce ii reprezinta pe cei 4.500 de muncitori din orasul Serang, a acuzat PT Nikomas, divizia Nike din Indonezia, ca nu a platit 600.000 de ore de munca, in ultimii doi ani, conform CBS News.

Dupa 11 luni de negocieri, firma a hotarat sa acorde muncitorilor sai daune de un milion de dolari. Acesti bani vor fi distribuiti salariatiilor pana luna viitoare.

Oficialii Nike nu au putut fi contactati pentru a face o declaratie.

"Aceasta decizie are potentialul de a trimite unde de soc catre miscarea fortei de munca din Indonezia", a spus Bambang Wirahyoso, presedintele sindicatului.

De asemenea, muncitorii vor primi programe de formare si vor putea sa isi spuna nemultumirile fata de companie.

Sindicalistii s-au aratat multumiti de rezultate, chiar daca angajatii ar fi trebuit sa primeasca mai multe compensatii.

"De 18 ani, Nikomas forteaza muncitorii sa lucreze ore suplimentare, dar legea indoneziana permite sa fie acordate daune doar pentru ultimii doi ani", au precizat acestia.

Firma americana, care a fost extrem de criticata in trecut pentru ca exploata copii, a facut serioase imbunatatiri in acest domeniu, pentru muncitorii din cele peste 1.000 de fabrici din lume.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Nike daune Indonezia, #Nike fabrica Indonezia, #Nike Indonezia, #nike , #fabrica