Naval Group si SNC ofera singura platforma exclusiv militara din competitia lansata de MApN pentru inzestrarea Fortelor Navale

Luni, 06 August 2018, ora 09:35
8309 citiri
Naval Group si SNC ofera singura platforma exclusiv militara din competitia lansata de MApN pentru inzestrarea Fortelor Navale

Naval Group, lider european in constructia de nave militare, si partenerul sau roman, Santierul Naval Constanta, ofera singura platforma exclusiv militara, din competitia lansata de Ministerul Apararii Nationale pentru inzestrarea Marinei Romane.

Corveta Gowind 2500, oferita de Naval Group si SNC, ar plasa Marina Romana la cel mai inalt nivel de echipare in domeniul luptei pe mare si ar avea o contributie majora la contracararea amenintarilor rusesti, avand integrate cele mai moderne sisteme NATO de lupta anti-aeriana, anti-submarin si impotriva navelor inamice de suprafata.

Oferta Naval Group - SNC este un proiect economic major, de cooperare industriala, care va face posibil nu doar ca Fortele Navale Romane sa dispuna de cea mai avansata tehnologie pentru lupta pe mare, ci va face posibil, de asemenea, si un transfer real de tehnologie de ultima generatie catre partenerul roman, disponibil pe termen lung pentru nevoile Fortelor Navale.

Potrivit directorului general al Santierului Naval Constanta, Radu Rusen, SNC se distinge prin capacitatea de a oferi Marinei Romane pachetul complet de servicii si a dovedit, gratie colaborarii de lunga durata cu Fortele Navale, ca este un partener solid.

"SNC este o companie cu capital integral romanesc, nu o simpla sucursala a unei companii straine care primeste comenzi pe bucati, si are capacitatea de a realiza un proiect complet, de la faza de design pana la faza de receptie si verificare. Alegerea unei companii solide si cu traditie din Romania asigura o participare directa si activa, nu o reduce la statutul de simpla fabrica de productie, in calitate de subcontractor al partenerului extern, caruia sa i se subordoneze complet. Realizarea transferului de tehnologie de varf este absolut esentiala si creeaza premisele unei dezvoltari reale a industriei de constructii militare in Romania, in care toate procesele de business, de la cele decizionale, la cele de proiectare si inginerie tehnologica, aprovizionare materiale si achizitii echipamente, management de proiect si productie, calitate si testare pana la livrare, sunt realizate in totalitate pe teritoriul Romaniei", a declarat Radu Rusen, directorul general al Santierului Naval Constanta.

Pe langa un transfer de tehnologie de ultima generatie pentru Fortele Navale si pentru economia romaneasca, parteneriatul nu se va limita numai la relatia exclusiva dintre Naval Group si SNC, ci va implica mai multe companii romanesti si va duce la crearea de locuri de munca pe teritoriul national.

Gowind® 2500 este una din cele mai apreciate platforme la nivel mondial pentru ca ofera performante unice, intre care detectia tintelor pe distante lungi, o stabilitate superioara si operabilitate optimizata pentru conditii extreme de vreme.

Naval Group este unicul detinator al unei tehnologii destinate industriei militare, care a fost folosita cu succes in teatre de razboi si care participa la licitatia pentru constructia corvetelor romanesti, declara in aprilie, la Constanta, Pascal LeRoy, vicepresedintele pentru dezvoltare internationala al companiei.

Naval Group este singura companie participanta la licitatie care ofera sistemul propriu de management al luptei - SETIS, utilizat recent cu succes si de fregatele franceze FREMM, in cadrul operatiunii aliate din Mediterana, care a presupus lansarea de rachete din larg catre tinte de pe teritoriul Siriei.

Sistemul SETIS proceseaza semnale de la o multitudine de radare de navigatie si supraveghere, senzori si sonare si este interoperabil NATO.

In prezent exista 12 corvete Gowind® 2500 comandate sau in curs de constructie in intreaga lume, pentru Malaezia, Egipt si Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, Naval Group, gratie experientei unice si celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, a fost selectata sa construiasca 22 de submarine pentru state cu forte navale importante, precum Australia, Brazilia si India.

Cu actionar majoritar statul francez, Naval Group este principalul furnizor al Marinei Franceze. Cu o vasta experienta in contracararea amenintarii prezentate de submarinele rusesti in Atlantic si Mediterana, Marina Franceza este cea mai prezenta in Marea Neagra, in cadrul unor misiuni si exercitii NATO.

Santierul Naval Constanta este unul dintre cele mai mari santiere de constructii, reparatii si conversii de nave din Europa, ocupand o suprafata de aproximativ 800.000 mp.

Santierul Naval Constanta are peste 125 de ani de functionare, timp in care au fost construite peste 500 de nave militare si civile. De-a lungul timpului, Santierul Naval Constanta a demonstrat capacitatea de a construi nave complete, inalt specializate, livrate la cheie, cu verificarea tuturor sistemelor si cu efectuarea probelor de cheu si de mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Naval Grup SNC inzestrare forte navale, #Naval Grup SNC platforma exclusiv militara , #constructii