Clujul ar putea ramane fara fabrica Napolact (Video)

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 11:12
2943 citiri
Clujul ar putea ramane fara fabrica Napolact (Video)

Fabrica Napolact din Cluj, comuna Baciu, ar putea fi inchisa, la putin timp dupa ce conducerea companiei a blocat productia la unitatea de la Taga, judetul Cluj.

Astfel, grupul olandez Friesland Campina intentioneaza sa opreasca productia la fabrica Napolact din Cluj-Napoca si sa transfere utilajele la Targu Mures, potrivit unor surse din Ministerul Agriculturii, citate de Ziua de Cluj.

"Discutiile despre relocarea Napolact la Targu Mures sunt de mai multa vreme. In piata se vorbea despre acest lucru mai ales dupa ce au inchis productia la Nasal", a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

Prefectul Gheorghe Vuscan a declarat ca exista zvonuri privind relocarea activitatii fabricii.

"Nu avem o asemenea informatie, exista un zvon de relocare a activitatii Napolact. Saptamana viitoare vom avea discutii cu reprezentantii companiei", a spus Vuscan pentru Realitatea TV.

Potrivit directorului Agentiei Judetene pentru Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), Daniel Don, conducerea Napolact nu a informat AJOFM in legatura cu aceasta decizie.

"Daca se inchide o fabrica mare, proprietarul este obligat sa ne notifice. Acest lucru inca nu s-a intamplat in cazul Napolact", precizeaza Daniel Don, director al Agentiei Judetene pentru Ocupare a Fortei de Munca.

Presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui: O gandire de management

Potrivit presedintelui Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, privatizarea fabricii a fost o greseala. Cojocaru aminteste ca in urma plecarii Tnuva din Romania, in 2011, pretul laptelui a scazut.

"Aceasta fabrica apartine statului roman, este o afacere care merge pe pierdere si atunci patronul cauta solutii de management. Trebuie sa vina altul sa o cumpere. Eu cred ca decizia de a se muta la Targu-Mures a fost bine gandita, ca sunt manageri platiti cu zeci de mii de euro. Credeti ca ei nu ar vrea sa tina fabrica de la Cluj daca ar fi pe profit? Este o gandire de management", a spus presedintele APRIL pentru Business 24.

Friesland a cumparat Napolact in 2004 de la Asociatia Salariatilor. Operatiunile din Romania ale Friesland si Campina au fost transferate in 2009 de la Satu Mare si Bucuresti la Cluj. Friesland Foods a fuzionat cu Campina, Napolact fiind parte din Friesland.

Fuziunea Friesland-Campina s-a concretizat intr-o companie cu 22.000 de angajati si 100 de fabrici, al treilea producator de lactate din lume. Friesland produce marcile Milli, Oke, Completa, Dots.

Ulterior, olandezii au mutat fabrica din Cluj-Napoca la Baciu.

Napolact a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 222 de milioane de lei, datorii de 53 de milioane si un profit net de 9,2 milioane, conform ultimului bilant anual depus la Ministerul Finantelor Publice. Societatea clujeana avea 358 de salariati.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#fabrica Napolact Cluj inchisa, #Napolact Targu Mures , #fabrica