Afacere de sezon. Cât costă Moș Crăciun de închiriat pentru serbările școlare sau evenimente corporate

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 21:36
2613 citiri
Afacere de sezon. Cât costă Moș Crăciun de închiriat pentru serbările școlare sau evenimente corporate
Moș Craciun vorbește cu un copil cuminte FOTO: Unsplash.com

Sărbătorile de iarnă nu sunt complete dacă la evenimentele private sau publice nu există și un Moș Crăciun.

Mulți români au prins ideea acestei afaceri și fac bani frumoși din această tradiție. Internetul abundă de anunțuri de închirieri Moș Crăciun. Unii lucrează pe cont propriu, alții prin intermediul firmelor.

Firmele sau agențiile care se ocupă cu organizarea de evenimente au în această perioadă oferte de Moși Crăciuni, elfi sau personaje din desene animate. Iar prețurile variază în funcție de mai mulți factori, ca asemănarea cu personajul, perioada în care trebuie să vină sau durata programului.

Moș Crăciun pentru serbare

În cazul evenimentelor organizate pentru copii, cum sunt serbările școlare, Moșul trebuie să fie cât mai realist posibil. Se caută bătrânei cu barba albă, dacă se poate naturală, care să aibă o voce blândă și carismă.

Pentru o oră în care Moș Crăciun dăruiește cadouri copiilor prețul este de aproximativ 350-400 de lei. În cost este inclus și ”un ajutor” al Moșului, cum ar fi un elf sau un personaj surpriză.

Se poate opta și pentru o intervenție online a Moșului, pentru o perioadă de timp limitat, costul fiind de aproximativ 100 de lei. De acești bani trebuie să-i strige pe nume pe copii, sa vorbească cu ei, poate să le spună o scurtă poveste.

Dacă nu doriți să apelați la firme specializate, puteți apela la persoane fizice. Pe rețelele de socializare sunt multe anunțuri cu Moș Crăciuni de închiriat. Iar prețurile sunt între 100 și 150 de lei pe oră.

Se poate închiria Moș Crăciun și pentru mai puțin de o oră. De exemplu, pentru 30 de minute, unii Moși cer între 140 și 160 de lei.

Cât costă un Moș Crăciun pentru acasă

Desigur, se poate închiria Moș Crăciun și pentru acasă, iar prețurile nu diferă de celelalte. Însă este bine să vă asigurați că are măcar un test antigen negativ făcut cu puțin timp înainte de petrecere.

Prețul este de aproximativ 150-200 de lei pentru o oră, în funcție de numărul de copii. El nu va aduce pur și simplu cadourile, ci va vorbi cu membrii familiei, de la cel mai mic până la cel mai mare.

Moș Crăciun pentru corporate

Aici depinde de cât de devreme se fac programările și ziua în care se desfășoară evenimentul. În plus, trebuie luat în considerare și faptul că, dacă este vorba despre o companie mai mare și Moșul trebuie să stea mai mult de o oră, tariful crește.

Prețul începe în general de la 300 de lei pentru firme, dar mai este influențat și de momentul din zi în care este chemat Moș Crăciun. Pentru că cele mai multe cereri sunt seara, este posibil să coste mai mult decât dacă ar veni în prima parte a zilei.

Însă, ca în orice afacere, totul poate fi negociat, mai ales că se pot comanda ”pachete” de Crăciun cu Moș, spiriduș, cameraman sau fotograf incluși.

Cât costă un Moș Crăciun

În piață există o ofertă foarte mare de Moș Crăciuni. Însă nu toți au succes. Unii au lucrat și în anii trecuți și deja au clienți care îi cheamă de fiecare dată.

Trebuie precizat că prețul unui Moș Crăciun include transport, test COVID, vestimentație. Iar dacă are barba naturală, este mai scump față de un simplu domn îmbrăcat în costum roșu, cu barbă artificială.

Ca idee, un Moș Crăciun cu barbă artificială și costum autentic de catifea costă 150 de lei, în medie, însă doar pentru cel mult 45 de minute.

Moșul cu barbă artificială și costum autentic de catifea care este disponibil o oră întreagă costă, în medie 200 de lei.

Iar moșul cu barbă autentică și costum de catifea care stă o oră la petrecere costă 300 de lei, în medie.

În ultimele două cazuri, de obicei se poate negocia și un spiriduș sau un elf care să îl ajute pe Moș să împartă daruri.

Ce mai poți să alegi pe lângă Moș Crăciun

Cum mai toată lumea vrea să aibă amintiri de la astfel de petreceri, fie că sunt serbări sau

evenimente corporate, sunt firme care oferă pachete la prețuri acceptabile care să includă și un fotograf sau cameraman pe perioada în care Moșul dă daruri.

Este bine de știut că fotografii cer în această perioadă 200-250 de lei pe oră, iar cameramanii spre 300 de lei și promit imagini de calitate superioară.

În cazul în care este vorba despre o serbare de copii sau o petrecere restrânsă, probabil că va fi mai ieftin să chemați un prieten fotograf sau să faceți chiar voi poze.

Însă, pentru scurte scenete, în care Moșul vine după o mică piesă de teatru despre Polul Nord, de exemplu, sumele se ridică la aproximativ 600 de lei, iar cu fotograf inclus, 800 de lei.

Pe lângă aceste cheltuieli, trebuie ținut cont și de distanța pe care o are de parcurs Moșul până la eveniment.

Cum îl mai putem folosi pe Moș Crăciun

Tot în această perioadă sunt persoane care doresc să trimită cadoul cuiva drag prin poștă sau curier. Dacă se gândesc la cea de-a doua metodă de livrare, poate să-i facă persoanei respective o surpriză și mai plăcută și să închirieze un Moș Crăciun care poate să ducă pachetul la destinație. Un Moș Crăciun curier costă aproximativ 150 de lei în București.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#afacere mosc craciun, #mos craciun de inchiriat, #mos craciun serbare, #Mos Craciun petrecere copii , #stiri afaceri