Mi-am invatat lectia, a doua oara nu se mai intampla! Interviu cu Robert Turcescu

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 09:18
8075 citiri
Mi-am invatat lectia, a doua oara nu se mai intampla! Interviu cu Robert Turcescu

Robert Turcescu marturiseste ca a luat in viata sa si decizii care i-au adus multa nefericire, mai ales in plan financiar, din cauza caracterului sau impulsiv, pe care se straduieste sa-l tina in frau.

Jurnalistul sustine ca acum si-a invatat lectia, a mai acumulat experienta si nu se va mai lasa pacalit, insa ii sfatuieste pe cei care vor sa intre in afaceri "sa citeasca, sa se informeze, sa nu-si riste banii aiurea".

"Afacerile nu sunt un joc de noroc. Poti castiga bani din tranzactii online in pietele financiare, poti face chiar o cariera de broker in domeniu, dar pentru asta trebuie sa citesti si sa 'bati la perete' niste luni bune, poate chiar ani", explica Robert Turcescu intr-un interviu acordat Ziare.com, in cadrul campaniei "Tranzactioneaza Responsabil". Va invitam sa il urmariti mai jos.

Urmareste campania "Tranzactioneaza responsabil" pe Ziare.com

Auzim in fiecare zi, poate mai des pe scena politica, "imi asum intreaga responsabilitate". Ce inseamna, de fapt, acest lucru? Cum ti-o asumi si cum stabilesti gradul de asumare, pana ajungi la "intreaga"? Vorbim aici de viata de zi cu zi, de sot, de tata, de profesionist, nu doar de cazul in care asumarea responsabilitatii inseamna "mea culpa".

Responsabilitatea presupune asumarea unor decizii. Si o decizie se ia greu, in cunostinta de cauza. Iar cand vine vorba de decizii care ar putea afecta si viata celor din jurul tau, procesul e si mai complicat.

N-am o reteta minune, dar asa cum a reiesit si dintr-un profil creionat de agentul meu bursier, e clar ca nu sunt genul de ins care sa riste excesiv sau sa joace totul pe o singura carte.

Reflectez mult cand e vorba de decizii cruciale, ma informez, ascult pareri diverse si incerc din rasputeri sa-mi temperez caracterul destul de impulsiv.

Sunt tentat adeseori sa reactionez "la cald", asa cum am facut de cateva ori in viata personala si mai ales in cea profesionala.

Acum, dupa multi ani in care am inteles ca e mai bine sa masor de zece ori pana sa tai o data, m-am mai impacat si cu mine, si cu cei din jurul meu. Probabil e vorba si de varsta, am mai albit, am ceva mai multa experienta...

Cum procedezi inainte de a lua o decizie care poate influenta bunastarea ta si a familiei tale?

Ma sfatuiesc cu sotia mea, vin cu argumente si cu contra-argumente. Ideea e ca nu arunc cu banii pe fereastra, chiar daca-mi promit zece insi ca se intorc insutiti inapoi!

Nu cred ca banii se castiga usor, mie nu mi-a iesit niciodata formula asta "magica", dar cred ca se pot pierde foarte usor. Asa ca respir adanc, cumpanesc, ma sfatuiesc cu doamna mea sau cu oameni care se pricep mai bine ca mine la afacerile in care vreau sa investesc si iau o decizie in cunostinta de cauza.

Nu e o reteta sigura, dar e o formula decenta pentru a evita procesele de constiinta dureroase in cazul in care lucrurile nu merg bine.

Ai intra intr-o afacere doar pentru promisiunea unui castig rapid si sub influenta celor din jur, care poate te preseaza sa nu ratezi oportunitatea?

Aici e o discutie lunga. Spre exemplu, in investitiile bursiere nu prea ai mult timp de gandire, uneori trebuie sa actionezi relativ rapid. Dar in investitiile imobiliare, spre exemplu, am vazut multi insi care s-au "fript" pentru ca au crezut ca preturile vor creste la nesfarsit.

Ideea e ca nu castigul rapid, fulminant, e cel care ma face sa iau decizia de a investi, ci prefer un castig moderat, dar bine cumpanit.

Ti s-a intamplat vreodata sa iei o decizie bazata pe un impuls sau poate pe un pont vandut de cineva, pe un zvon, care apoi te-a afectat intr-un mod nu tocmai fericit?

Da. Am investit la un moment dat intr-o afacere imobiliara nu tocmai fericita. Si asta pentru ca o persoana apropiata mi-a "garantat" un castig fabulos, fara riscuri majore. Evident, castigul s-a transformat in pierdere, iar riscurile, desi asumate, m-au facut nefericit pentru o lunga perioada de timp. Mi-am invatat lectia, a doua oara nu se mai intampla!

Ce le-ai recomanda cititorilor care poate se gandesc sa incerce un domeniu mai sofisticat, precum tranzactionarea online in pietele financiare, cu speranta unei cariere in domeniu sau a unui venit suplimentar?

Sa citeasca, sa se informeze, sa nu-si riste banii aiurea. Tranzactionarea online in pietele financiare e valoroasa daca stii despre ce e vorba, altminteri e riscanta.

Afacerile nu sunt un joc de noroc. Poti castiga bani din tranzactii online in pietele financiare, poti face chiar o cariera de broker in domeniu, dar pentru asta trebuie sa citesti si sa "bati la perete" niste luni bune, poate chiar ani.

Le recomand tuturor sa-si gaseasca si un "antrenor" priceput, adica profesionisti din domeniu care stiu cum se face. La urma urmelor, poti sa furi meserie si in acest domeniu, dar nu merge doar cu ucenicia, tot la acumularea de cunostinte in domeniu ne intoarcem.

#iAMtradingNOTgambling.

Cistigi, pagubesti, negustor te numesti. Dar e mai bine sa cistigi decit sa pierzi, nu? Asa zic si eu! Fii atent, responsabil si informat! Asa traduc eu #iAMtradingNOTgambling.bit.ly/Tranzactioneaza_Responsabil

Posted by Robert Turcescu on Friday, October 16, 2015

***

Asta inseamna sa fii responsabil! Sa cantaresti riscurile, sa pui mereu in balanta, sa te informezi si sa judeci de doua ori, sa intelegi mecanismele si sa apesi butoanele potrivite.

Aceasta este tinta campaniei "Tranzactioneaza Responsabil" desfasurata de Admiral Markets pentru informarea si responsabilizarea publicului privind investiile si speculatiile online in pietele financiare.

Si in acest domeniu, la fel ca in viata de zi cu zi, trebuie sa deschizi bine ochii si sa nu pui in pericol situatia financiara a familiei tale pentru promisiunea unor castiguri rapide.

In ziua de astazi, nu mai ai nicio scuza daca te bazezi doar pe promisiuni desarte sau alegi de bunavoie furnizori de servicii (brokeri) neautorizati.

Tranzactionezi online sau intentionezi sa testezi daca ti se potriveste? Fa-o informat, corect indrumat, intr-un mediu reglementat si supravegheat!

***

Descarca

Ghidul legislativ pentru tranzactionarea pe Forex

Vrei sa afli mai multe? Nimic mai simplu. Tine numai de tine. Vei gasi toate informatiile de care ai nevoie despre tranzactionare.

Descopera povestile de viata si sfaturile impartasite de Cabral Ibacka, Robert Turcescu, Ionut Iftimoaie, Dorian Popa si avocatul Cristian Dutescu in campania "Tranzactioneaza Responsabil" si, pe Facebook, prin hastagul #iAMtradingNOTgambling.

Urmareste campania "Tranzactioneaza responsabil" pe Ziare.com

***

Tranzactioneaza Responsabil - campanie Admiral Markets

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Tranzactioneaza Resposabil, #iamtradingnotgambling, #campanie informare investitii, #Robert Turcescu Tranzactioneaza Responsabil , #investitii