Metrorex cumpara 21 de trenuri pentru traseul Drumul Taberei-Universitate

Luni, 16 August 2010, ora 21:452131 citiri
Metrorex cumpara 21 de trenuri pentru traseul Drumul Taberei-Universitate

Metrorex a scos la licitatie un contract de consultanta pentru achizitia a 37 de trenuri de metrou noi, iar 21 sunt destinate transportului in viitoarea magistrala 5.

Contractul presupune "servicii de consultanta pentru achizitia si punerea in functiune a 37 trenuri de metrou noi pentru deservirea Magistralei 5 (21 trenuri) si pentru completarea parcului de material rulant aflat in exploatare pe Magistralele de metrou existente (16 trenuri)", iar valoarea estimata a serviciilor de consultanta este de 2,3 milioane de lei, porivit Money.ro.

Compania care va castiga licitia va fi selectata dupa criteriu "pretul cel mai redus".

Cei interesati vor trebui sa depuna ofertele pana la 28 septembrie, iar firma castigatoare are la dispozitie 61 de luni pentru a onora contractul.

Proiectul magistralei Universitate-Drumul Taberei , realizat din credite externe si alocatii bugetare, este estimat la aproximativ 700 milioane euro.

Magistrala va avea o lungime de 9,05 kilometri si 14 statii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu si Universitate 2, iar de la Piata Universitatii va fi realizata o legatura cu cartierul Pantelimon.