Legea supermarketurilor a fost modificata

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 15:11
2676 citiri
Legea supermarketurilor a fost modificata

Parlamentarii au modificat legea supermarketurilor, retailerii de produse alimentare fiind acum scutiti de unele obligatii pe care le aveau in vechea lege.

Una dintre modificari presupune si faptul ca Protectia Consumatorilor nu mai are dreptul sa verifice contractele retailerilor.

Totodata, prin vechea lege se stabileau termenele de plata catre producatorii de bunuri alimentare, pe care acum retailerii nu mai sunt obligati sa le respecte, conform Money.ro.

Conform legii 321/2009, termenele de plata erau de 12 zile pentru produsele alimentare proaspete, 20 de zile pentru produsele alimentare congelate si 35 de zile pentru restul produselor.

Noua lege prevede ca "termenul de plata al comerciantului catre furnizor se stabileste prin negocierea contractului, cu exceptia unor produse clar mentionate (carnea, laptele, ouale, fructele, legumele si ciupercile proaspete) la care termenul nu poate depasi 30 de zile".

Totodata, in vechea lege se specifica faptul ca, pentru a verifica desfasurarea relatiilor dintre producatori si retaileri, reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si cei ai Ministerului Finantelor pot solicita toate documentele. Din noua formula dispare ANPC, singura institutie care poate cere actele fiind Ministerul Finantelor.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#lege supermarketuri, #noua lege supermaketuri, #modificare lege , #hipermarketuri
Comentarii
Poza cristoiu
cristoiu
rank 5
ANPC si-a dovedit competenta,moralitatea,grija fata de consumatori in ultimii ani.