Lapte made in Italy, facut in Romania

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 22:30
3680 citiri
Lapte made in Italy, facut in Romania

Femierii din Sardinia au solicitat recent sprijinul statului pentru eliminarea concurentei neloiale pe piata laptelui si a branzeturilor, ei acuzand Executivul de la Roma ca subventioneaza o serie de companii ale caror produse "Made in Italy" sunt fabricate de fapt pe bani putini in alte tari, printre care si Romania.

In spatele afacerii din Romania se afla italienii care detin 70% din compania Lactitalia, inregistrata la Bucuresti. Este vorba de un SRL care exporta in Italia o branza "La dolce vita", relateaza cotidianul italian Corriere della Sera .

Lactitalia este o companie cu capital mixt, atat privat, reprezentat de Roinvest SRL, cat si public. Lactitalia este specializata in comercializarea produselor lactate, dar este implicata si in afacerile imobiliare.

Vicepresedintele Consortiului de Protejare a Branzei de Oaie din Sardinia, Andrea Pinna, si fratele acestuia, Pierluigi, detin 70,5% din actiunile firmei Lactitalia. 29,5% din actiuni apartin firmei Simest, institutie care este finantata din bugetul statului italian.

Fermierii sunt revoltati de faptul ca, pe langa afacerile din Romania, cei doi italieni detin functii de raspundere in institutii care tuteleaza brand-ul "Made in Italy".

Marti, fratii Pinna au dat o declaratie prin care s-au disculpat in fata fermierilor care acuza concurenta neloiala.

"Lactitalia lucreaza exclusiv cu lapte romanesc, pentru a produce branzeturi ieftine, care vor fi vandute pe piata locala si, foarte putin, in Italia". In plus, spun acestia, "mai mult de 75% din ce ce producem se vinde in Romania si foarte putin pe piata europeana".

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#branza romaneasca made in Italy, #Corriere della Sera branza, #Lactitalia branza Romania , #fabrica
Comentarii
Poza Paradis
Paradis
rank 5
Mare pàcat cà telemeaua nu se inregistreazà ca marcà, toatà lumea stie in occident doar de FETA greceascà ...