Jacheta "minune", o idee cu un succes rasunator. Aveau nevoie de 20.000 de dolari, dar au strans 9 milioane

Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 13:37
11234 citiri
Jacheta "minune", o idee cu un succes rasunator. Aveau nevoie de 20.000 de dolari, dar au strans 9 milioane
Foto: BauBax

Hiral Sanghavi avea nevoie de 20.000 de dolari pentru a crea o complexa jacheta pentru calatorii. A reusit in schimb sa stranga 9 milioane de dolari pe Kickstarter, cea mai mare suma stransa de o campanie pentru un produs de imbracaminte din istoria platformelor de tip crowdfunding.

Campania de crowdfunding (finantare colectiva) pentru jacheta BauBax, care incorporeaza 15 functii diferite, a fost lansata pe 7 iulie. Sanghavi avea la dispozitie 58 de zile pentru a-si atinge obiectivul, insa a depasit pragul de 20.000 de dolari in doar cateva ore, scrie CNN.

A devenit rapid nu doar cel mai finantat proiect pentru o piesa de vestimentatie, dar si una dintre cele mai populare idei de pe Kickstarter, ocupand locul patru in topul celor mai finantate campanii pe aceasta platforma, dupa doua ceasuri inteligente Pebble si cutia multifunctionala Coolest Cooler.

"Stiam ca avem o idee foarte buna, ne asteptam sa obtinem un milion sau doua, dar niciodata 9 milioane de dolari", recunoaste Sanghavi.

Jacheta "inteligenta", considerata un adevarat "briceag elvetian" al hainelor, este disponibila in patru variante si este prevazuta cu multiple compartimente camuflate, fiecare avand rolul de a face deplasarea cat mai confortabila.

Printre "asii din maneca" se afla o perna pentru gat care se umfla in doua secunde, un buzunar special izolat termic pentru recipiente de baut, manusi ascunse in manecile jachetei, un spatiu destinat castilor, o masca pentru ochi.

Jacheta a fost inspirata de stilul de viata a lui Sanghavi si a fost creata de sotia acestuia.

"Ea lucreaza pe Coasta de vest, iar eu studiez pentru MBA la Kellogg School of Management (Northwestern University, Illinois). Este un drum lung si uit sa imi iau perna pentru gat si cumpar una noua la aeroport", spune tanarul de 29 de ani.

Dupa ce a adunat in acest fel mai multe perne, sotiei sale i-a venit ideea unei jachete care sa fie prevazuta cu perna. Ideea a fost dusa curand la un alt nivel.

Potrivit lui Sanghavi, campania a atras 45.000 de sutinatori care au comandat 70.000 de jachete, cu preturi cuprinse intre 89 de dolari si 120 de dolari. Produsele urmeaza sa fie livrate in noiembrie.

Oamenii vor putea cumpara in curand jachetele prin intermediul unei platforme de comert electronic. Sanghavi spera sa le aduca in magazine in 2016.

Echipa BauBax s-a marit de la patru la noua oameni in doar cateva luni, iar compania s-a mutat din Chicago in San Francisco Bay Area si lucreaza la noi produse pentru anul viitor.

"In cei 11 ani de experienta ca antreprenor am invatat ca antreprenoriatul este simplu: afla ce le lipseste oamenilor si acoper aceasta lacuna. Cu BauBax rezolvam problemele cu care se confrunta calatorii din intreaga lume", sustine Sanghavi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#jacheta 9 milioane dolari, #jacheta Baubax, #finantare proiect, #crowdfunding , #idei afaceri
Comentarii