Intoxicatie cu insecticid la o fabrica de confectii: 100 de angajate, la spital

Vineri, 03 Mai 2013, ora 10:39
2754 citiri
Intoxicatie cu insecticid la o fabrica de confectii: 100 de angajate, la spital
Foto: Digi24

Aproximativ 100 de angajate ale unei fabrici de textile din Calafat al carei patron este un cetatean italian au ajuns vineri dimineata la spital, acuzand stari de voma, frisoane, mancarimi de piele si dureri de cap.

Cauza pare a fi un insecticid folosit in intreprindere, in zilele libere de 1 mai, pentru a starpi gandacii.

Potrivit sefului Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj, Catalin Mohora, aproximativ 600 de angajate au fost evacuate din cladire, multe dintre acestea acuzand stari de rau.

"Un numar de 605 femei au fost evacuate, iar noi am fost informati ca 32 dintre acestea sunt in stare mai grava. Nu stim exact in acest moment cate dintre ele vor fi transportate la spital. Noi am trimis deja doi inspectori ITM la fabrica ca sa vedem exact despre ce este vorba", a declarat Catalin Mohora, citat de Mediafax.

Femeile sunt tratate simptomatic, nefiind un antidot pentru acest insecticid, a declarat Stelian Voinea, directorul Spitalului Calafat, pentru Digi24.

Potrivit medicului, doua dintre femei se afla in stare mai grava, din cauza altor boli de care sufera. Una dintre ele a fost trimisa la Spitalul de Urgenta din Craiova, a mai spus directorul spitalului.

Cel mai probabil, femeile vor fi tinute sub supraveghere cel putin 24 de ore. Ele au fost puse sub perfuzii si urmeaza ca starea lor de sanatate sa fie monitorizata de colectivele de medici constituite special.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#femei intoxicate fabrica Calafat, #intoxicate insecticid fabrica Calafat , #fabrica