Interviu: An provocator pentru managerii de IMM-uri. Cum gestionam productiv?

Advertorial
Joi, 28 Februarie 2019, ora 14:44
7733 citiri
Interviu: An provocator pentru managerii de IMM-uri. Cum gestionam productiv?

Peisajul economic si fiscal de la inceputul lui 2019 contine cateva provocari serioase pentru managerii de IMM-uri. Ordonanta 114 din 28 decembrie 2018 produce deja efecte si a condus la cresterea salariului minim si instituirea unor taxe noi pentru companiile din domeniul telecomunicatiilor si energiei, precum si pentru banci. Asa numita "ordonanta a lacomiei", printr-un efect de domino, a condus la apartia unor efecte economice imediate, de la cresterea cursului de schimb valutar, la incarcarea bugetelor companiilor cu cheltuieli suplimentare.

Pentru a face fata acestor noi provocari, pe langa cele deja estimate, managerii trebuie sa se poata baza pe un instrument de business care ii ajuta sa evalueze pozitia financiara a companiei, sa intervina pentru a stopa sursele de pierderi si sa creeze scenarii de investitii adecvate. Un astfel de instrument este softul de contabilitate WizCount.

Stam de vorba cu doamna Anca Cirstoiu, Small Division Manager, Small & Medium Business la Wizrom Software, compania care dezvolta solutia software de contabilitate WizCount.

Cum apreciati efectul Ordonantei 114 asupra clientilor dumneavoastra care utilizeaza softul de contabilitate WizCount?

In primul rand, impactul este extrem de puternic pentru IMM-urile ce au relatii comerciale cu furnizori din spatiul UE. Acest lucru inseamna ca firmele primesc incasarile in lei si efectueaza plati in Euro. Cresterea cursului de schimb valutar i-a influentat negativ, deoarece vor inregistra pierderi in contabilitate.

In aceeasi situatie se afla si companiile care au contracte de leasing operational sau linii de credit in Euro.

Cum pot aceste companii sa faca fata situatiei prin utilizarea softului de contabilitate WizCount?

Softul financiar-contabil WizCount le permite clientilor nostri sa pastreze gestiunea contabila in mai multe valute. Conversia leu-Euro sau leu-USD se face automat pentru a le permite managerilor sa aiba o imagine clara a nivelului de profit sau pierdere din cursul de schimb valutar.

In plus, prin combinarea acestor informatii cu analiza bugetelor contabile, vor putea crea planuri de redresare pentru companie - inclusiv cresterea preturilor, care este, din pacate, singura solutie pe termen scurt.

Insa aceasta nu este singura problema a clientilor dumneavoastra. A crescut si salariul minim pe economie...

Da, asa este. Insa este important de notat ca aceasta crestere a salariului nu reprezinta si o crestere a productivitatii angajatilor. Ei vor oferi aceeasi plus valoare companiei.

Deci, avem salarii mai mari, aceeasi productivitate, aceasta inseamna un efort financiar mai mare pentru companie. Iarasi, situatia astfel creata se va reflecta in preturile marite pentru produse si servicii.

Cum pot managerii sa calculeze corect aceste preturi marite cu ajutorul programului de contabilitate WizCount?

Multi din clientii nostri folosesc acest software contabilitate pentru a crea scenarii financiare pe centre de profit. WizCount permite crearea unui numar mare de rapoarte standard sau personalizate, cu prezentare grafica intuitiva. Prin analize comparative si istorice, managerii pot face o predictie privind evolutia vanzarilor dupa aplicarea maririi de preturi.

In plus, unii clienti folosesc softul de contabilitate WizCount impreuna cu programul de salarizare WizSalary. Astfel, ei au o imagine integrata asupra evolutiei bugetului de cheltuieli pentru diferenta de curs valutar si salarii.

Ce alte decizii strategice pot lua managerii care utilizeaza programul de contabilitate WizCount?

Foarte multe. WizCount ofera o radiografie a companiei, atat pentru conturile de profit si pierdere, cat si pentru fluxul de numerar. Prin analiza rapoartelor generate de software contabil WizCount, managerii pot lua si alte decizii strategice. De exemplu, pot identifica acele conturi de client care genereaza pierderi in loc de profit. Astfel, managerii pot decide sa mareasca tarifele sau chiar sa renunte la respectivii clienti.

De asemenea, se poate face o analiza a departamentelor si punctelor de lucru ale companiei - ceea ce noi numim centre de cost. Astfel, un manager poate afla exact ce functioneaza corespunzator si ce nu.

Vorbind despre lucrurile care functioneaza - cum pot identifica managerii oportunitati de investitii cu ajutorul softului de contabilitate WizCount?

As vrea sa precizez la acest moment ca WizCount le ofera managerilor mai mult decat contabilitate. Este mai degraba un asistent financiar care tine sub control toate aspectele financiar-contabile ale companiei. De exemplu, WizCount ofera un modul care permite administrarea contractelor si un modul dedicat companiilor din domeniul property management.

Trecand la subiectul in discutie, managerii pot identifica anumite tendinte ale pietei prin evolutia vanzarilor si prin analize comparative intre centrele de cost. De asemenea, se poate monitoriza in timp real nivelul lichiditatilor, deci atunci cand apare un surplus acesta poate fi utilizat pentru investitii strategice.

Wizrom Software dezvolta o gama completa de solutii de business care va ajuta sa luati cele mai bune decizii in afaceri si in administrarea personalului. Vizitati www.wizrom.ro sau solicitati oferte personalizate la la adresele de email sales@wizrom.ro si office@wizrom.ro sau la numarul de telefon +40 742 035 496.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#soft contabilitate, #program contabilitate , #afaceri de succes