Guvernul va da 1,6 miliarde de euro pe 4 corvete construite la Galati

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 10:58
13119 citiri
Guvernul va da 1,6 miliarde de euro pe 4 corvete construite la Galati
Foto: Facebook/Santierul Naval Damen Galati

Guvernul a decis sa cumpere de la Santierul Naval Damen din Galati patru corvete multirol, pentru care va plati 1,6 miliarde de euro.

Executivul a aprobat, marti, o hotarare in acest sens, care prevede ca programul se va desfasura pe o perioada de 7 ani.

In suma mentionata sunt cuprinse achizitia munitiilor si suportul logistic initial, care include si instruirea echipajelor, precizeaza Guvernul intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

In Studiul de concept pentru produsul "Corveta multifunctionala", elaborat in cadrul MApN, au fost analizate 13 proiecte de corvete, din care patru pot satisface cerintele Fortelor Navale Romane, arata documentul citat.

Dintre toate aceste proiecte, clasa SIGMA (Ship Integrated Geometric Modular Design Approach) prezinta cele mai mari avantaje, sustine Executivul.

Navele vor fi construite si dotate in Romania, la Santierul Naval Damen Galati S.A, parte a Damen Shipyards Group-Olanda.

Acesta "va colabora cu operatori economici din industria nationala de aparare, atat in activitatea de realizare propriu-zisa a corvetelor, cat si in proiecte de modernizare a altor nave din dotarea Fortelor Navale Romane, respectiv a celorlalte obligatii de actiuni compensatorii (offset) ce revin companiei olandeze", adauga Guvernul.

Iata ce inseamna activitati compensatorii: modernizarea altor capabilitati ale fortelor navale romane, realizarea facilitatilor de instruire, constituirea centrului de mentenanta si a facilitatilor de depozitare a munitiilor in Romania.

Executivul sustine ca realizarea navelor in Romania reprezinta o oportunitate importanta de dezvoltare in industria de profil nationala, dar si pentru alte companii romanesti.

Citeste si despre un spargator de gheata construit la Galati care ajunge in Antarctica

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#corvete construite Damen Galati , #constructii