GFR: Decizia instantei confirma corectitudinea licitatiei organizate de CE Oltenia

Vineri, 29 August 2014, ora 20:18
2729 citiri
GFR: Decizia instantei confirma corectitudinea licitatiei organizate de CE Oltenia

Grup Feroviar Roman (GFR), companie condusa de Gruia Stoica, a luat act despre decizia Curtii de Apel Craiova de respingere a contestatiei depuse de CFR MARFA SA in legatura cu procedura de atribuire a contractului pentru transportul carbunelui in cadrul licitatiei organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO).

"Decizia definitiva a Curtii confirma pozitia Grup Feroviar Roman, care a sustinut ca aceasta licitatie a fost organizata in mod transparent si cu respectarea legislatiei si reglementarilor din domeniul achizitiilor.

Grup Feroviar Roman atrage atentia asupra faptului ca participarea operatorilor privati la aceasta licitatie a dus la oferte financiare care sunt aproape la jumatatea valorii contractului platit in prezent de CE Oltenia pentru serviciile de transport de carbune, de 473 de milioane lei pentru trei ani", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

"Razboiul" CFR Marfa - GFR: Licitatia pentru transportul carbunelui a CE Oltenia, valabila

Compania condusa de Gruia Stoica isi exprima speranta ca "procedurile de declarare a castigatorului se vor finaliza cat mai curand posibil, intrucat orice zi de intarziere in atribuirea contractului in noile conditii financiare poate aduce pierderi CE Oltenia".

Curtea de Apel Craiova a respins, joi, solicitarea CFR Marfa de a anula licitatia pentru transportul carbunelui organizata de CE Oltenia, la care a participat si Grup Feroviar Roman (GFR), detinuta de Gruia Stoica, impreuna cu alte doua companii.

"Respinge plangerea, ca nefondata. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica", informeaza site-ul Curtii de Apel Craiova.

Firul evenimentelor

Licitatia a fost initial programata sa se desfasoare in luna ianuarie, iar cei invitati sa participe au fost CFR Marfa, GFR-ul controlat de Gruia Stoica si alte trei societati. Au fost acceptate doua oferte.

In faza finala au intrat CFR Marfa, care a cerut 256 milioane lei, si asocierea dintre GFR si alte doua societati, care a cerut 255 milioane lei.

Licitatia a fost amanata dupa ce DNA l-a retinut pe Gruia Stoica, printre acuzatii fiind si aceea ca i-a promis avocatului Doru Bostina 3 milioane de euro, daca ii va dezvalui suma avansata de compania de stat.

Procesul lui Gruia Stoica, mutat la Ploiesti din cauza mediatizarii excesive

In iunie, Dan Sova, pe atunci ministrul Transporturilor, a depus plangere penala, sustinand ca procedura trebuie reluata. "Nu se poate declara un castigator, conditia din caietul de sarcini era sa fie trei oferte, ori au existat numai doua. Va trebui s-o reia", a declarat acesta.

Sova a depus plangere penala pentru licitatia de la CE Oltenia. GFR face acuzatii dure

In replica, GFR a sustinut ca nu exista temei pentru anularea licitatiei.

Dupa retinerea lui Stoica, CE Oltenia a anuntat ca va prelungi contractul existent cu CFR Marfa. Gruia Stoica este in arest la domiciliu din luna mai, cand instanta suprema i-a inlocuit masura arestului preventiv.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins la finele lunii iunie cererea CFR Marfa de anulare a licitatiei si a dispus continuarea procedurii de atribuire, transportatorul feroviar de stat avand posibilitatea de a ataca decizia in instanta, ceea ce a si facut.

GFR, parte a grupului Grampet, este al doilea mare transportator de marfa din Romania, dupa CFR Marfa.

C.P.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#GFR licitatie CFR marfa, #GFR licitatie carbune , #licitatii