Fostii proprietari ai berii Azuga investesc 5 milioane de euro in ape minerale

Joi, 20 Mai 2010, ora 11:20
3296 citiri
Fostii proprietari ai berii Azuga investesc 5 milioane de euro in ape minerale

Fostii actionari ai companiei Bere Azuga, care a fost vanduta anul trecut catre Ursus Breweries, pentru zece milioane de euro, vor sa deschida in iunie anul acesta o noua fabrica de ape minerale in Covasna, in urma unei investitii de 5 milioane de euro.

Violeta si Valerii Moraru au inceput sa imbutelieze la inceputul acestui an brandul de apa minerala plata Azuga Apa de Izvor, situat pe segmentul mediu de pret, dupa ce au infiintat compania Azuga Waters.

"Consideram ca piata de ape minerale, desi este destul de competitiva, inca nu a ajuns la maturitate si mai este loc pentru noi branduri.

De asemenea, consumul pe cap de locuitor este destul de mic fata de media consumului din Europa, deci mai este potential de crestere", a declarat Violeta Moraru, actionarul Azuga Waters care detine de asemenea peste 52% din imbuteliatorul de apa minerala Perla Covasnei, listat pe Bursa de Valori Bucuresti, pentru Ziarul Financiar.

Pana in acest moment au fost realizate investitii de aproximativ cinci milioane de euro in Azuga Waters si peste 1,5 milioane de euro in Perla Covasnei, bani care presupun achizitia de utilaje de productie.

Azuga Waters imbuteliaza in prezent in fosta unitate de productie Bere Azuga doar apa plata, captata din munti de la o distanta de sapte kilometri de localitatea Azuga.

Viitoarea apa carbogazoasa Azuga se va imbutelia, incepand din luna iunie, la o unitate de productie greenfield din judetul Covasna.

Cei doi patroni intentioneaza sa ajunga pana la finalul acestui an la o cota de piata de 3% cu Azuga Apa de Izvor, in conditiile in care brandul este comercializat la nivel national in retelele de magazine din retailul modern.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Bere Azuga, #lansarea apa minerala, #apa minerala lansare , #fabrica