Fabrica Ursus de la Cluj va fi dezafectata

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 11:47
3320 citiri
Fabrica Ursus de la Cluj va fi dezafectata
Foto: Ziua de Cluj

La fabrica de bere de la Cluj, Ursus Breweries, vor fi dezafectate utilajele, la aproape un an de la anuntul inchiderii, iar reprezentantii au anuntat ca nu exista in prezent planuri concrete pentru terenul care se va elibera.

"In momentul de fata nu exista planuri concrete pentru destinatia fabricii de bere si a terenului aferent, in afara de dezafectarea unor utilaje. Pentru a realiza aceasta dezafectare e necesara o autorizatie de mediu, iar pentru aceasta, si un certificat de urbanism. S-au cerut aceste documente pentru a fi pregatiti din punct de vedere administrativ, nu pentru ca ar exista acum planuri specifice de demolare", a transmis Diana Klusch, corporate affairs director la Ursus Breweries, informeaza Ziua de Cluj.

Conducerea Ursus da insa asigurari ca nu vor redeschide fabrica.

"Sunt diverse optiuni, dar nu s-a luat o decizie. Nu vom redeschide fabrica. Asta nu e o varianta. Alte optiuni ar implica vanzarea terenului unei companii private sau publice. Unele componente din unitatea de productie vor fi folosite in alte parti, dar in privinta terenului nu avem inca o decizie", a declarat Grant McKenzie, vicepresedinte de marketing Ursus.

In noiembrie 2010 s-a facut publica decizia de inchidere a fabricii de bere de la Cluj, Ursus Breweries.

"Motivele principale sunt ca fabrica din Cluj are costurile de operare cele mai mari dintre toate facilitatile de productie ale companiei si este localizata in centrul orasului, ceea ce o face mai dificil de administrat din punct de vedere logistic", a mentionat conducerea Ursus Breweries.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#fabrica bere Cluj dezafectare Ursus, #inchidere fabrica Ursus Cluj , #fabrica